Kritik Hablemitoğlu duruşmasında hakimler izindeydi: ‘Firarı 10Haber’den öğrendiniz’ çıkışı

Hablemitoğlu davasında Nuri Gökhan Bozkır’ın firarından sonra yapılan duruşmada Hablemitoğlu ailesinin avukatı reddi hakim talebinde bulundu. Talepte firarı, 'hakimlerin haberlerden öğrendiği' gerekçesi yer aldı. Mahkeme Başkanı ve kıdemli üye hakim izin aldıkları için duruşmaya katılmadı.

Gündem 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Akademisyen Necip Hablemitoğlu suikastı davasına bugün devam edilidi. MİT operasyonuyla Ukrayna’dan getirilen Nuri Gökhan Bozkır’ın 19 Mayıs’ta tahliye edildikten sonra firar etmesinin ardından bugün görülen duruşmada Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın reddi hakim talebinde bulundu.

Reddi hakim talebinin gerekçeleri arasında 10Haber’in Türkiye’ye duyurduğu “MİT’in Ukrayna’dan getirdiği Hablemitoğlu sanığı firar etti” haberi de yer aldı. Talepte heyetin, firarı basından öğrendiği belirtildi.

Avukat, kararı veren heyetin bundan sonra bu davada yargılama yapmaması gerektiğini söyledi. Mahkeme talebi, incelenmesi için bir üst mahkemeye gönderdi.

Öte yandan reddi talep edilen heyetten sadece bir hakim mahkeme salonunda yerini aldı. 10Haber, Mahkeme Başkanı ve kıdemli üye hakimin izin aldıkları ve duruşmaya katılmadıkları bilgisine ulaştı.

MİT'in Ukrayna'dan getirdiği Hablemitoğlu sanığı firar ettiMİT’in Ukrayna’dan getirdiği Hablemitoğlu sanığı firar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.