Birkaç saniyede yerle bir olmuştu: Küçükçekmece’de çöken binanın sahibi tutuklandı

İstanbul Küçükçekmece'de çöken ve bir kişiye mezar olan binanın sahibi tutuklandı. 36 yıllık, 1.5 katı kaçak olan ve saniyeler içinde çöktüğü belirtilen binaya dair ise yeni görgü tanıklıkları var.

Gündem 3 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremlerde meydana gelen felaketin etkilerini henüz aşamamışken ve İstanbul’da büyük yıkıma yol açacağı söylenen büyük Marmara depremi için peş peşe uyarılar yapılırken dün megakentten bir ihmaller zinciri haberi geldi.

Küçükçekmece ilçesinde dört katlı bina aniden çöktü. Bir kişi yaşamını yitirdi, sekiz apartman sakini yaralı kurtuldu.

Bina olaydan önce dışarıdan bakıldığında yeni gibi duruyordu. Ancak bunun kaplama olduğu kısa sürede ortaya çıktı. Yapı 1988 yılında inşa edilmişti. İlk iki katı ofis olarak kullanılıyor, en üst iki katta aileler yaşıyordu. Binanın neden çöktüğü henüz bilinmiyor:

“Oturmuş, çay içiyorduk. Bir anda ses oldu, bina yan yattı. Panikle kaçtık. Arkamı döndüm baktım bina yerle bir olmuş. Yıkılması bir saniye sürmedi.”

Görgü tanıkları girişteki dönerci salonunda kolon kesildiğini iddia ediyor. Ayrıca kaçak kat çıkılmış ve yapımında deniz kumu kullanılmış.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak’ suçundan binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk ve girişteki restoranın sahibi Özge Aktürk Dinçer gözaltına alındı.

Yanındaki binalar boşaltıldı

İncelemenin devamında Dinçer’in eşi İbrahim Dinçer ile restoranın eski sahibi Özcan Karar da gözaltına alındı. Restoranın eski ve yeni sahiplerinin gözaltına alınmış olması yıkıma kolon kesilmesinin yol açtığı iddialarını doğrular nitelikte.

İstanbul Küçükçekmece’de çöken bina ile ilgili adliyeye sevk edilen bina sahibi Hacı Murat Gençtürk tutuklandı.

Binanın giriş katındaki dönerciyi 2021 yılında tadilat yaparak faaliyete geçiren Özcan Kayar hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Aniden çöken ve bir kişinin ölümüne yola açan apartmanın bitişiğindeki bina da belediye ekiplerince kontrollü şekilde yıkıldı. Yıkılan binanın yanındaki bina da tedbir amacıyla boşaltıldı. Enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından cadde sabah saatlerinde trafiğe açıldı.

İstanbul’da deprem bile olmadan koca bina çöktü! 36 yıl önce deniz kumuyla yapılmış, 1.5 kaçak kat eklenmiş ama ‘gören’ olmamışİstanbul’da deprem bile olmadan koca bina çöktü! 36 yıl önce deniz kumuyla yapılmış, 1.5 kaçak kat eklenmiş ama ‘gören’ olmamış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.