Külotlu çorap cinayetini Adli Tıp çözecek

Şarkıcı Seçil Çiftçi kendisini taciz ettiğini söylediği eski sevgilisi Semih Sevim'i öldürmüştü. Son duruşmada dosyanın Adli Tıp'a gönderilmesi kararı verildi. Mahkeme Seçil'in cinayeti tek başına işleyip işlemediğini araştırıyor.

Gündem 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

1 Ocak 2023’te İstanbul Sancaktepe’de mesire alanında bir erkek cesedi bulunmuştu. Cesedi mantar toplamak için mesire alanına giden vatandaşlar bulmuş, hemen polise haber vermişti. Parmak izinden cesedin Tokat’ta yaşayan Semih Sevim adlı bir erkeğe ait olduğu belirlenmiş, Sevim’in ailesi zaten kayıp başvurusu yaptığını söylemişti. Araştırmalar derinleştirilmiş, izler Semih Sevim’in amatör model ve şarkıcı olan Seçil Çiftçi isimli sevgilisine uzanmıştı.

İddiaya göre ilişkileri bitince Semih Sevim bunu kabul edememiş, çiçek alıp Seçil Çiftçi’nin evine gitmişti. Seçil her defasında reddetse de Semih vazgeçmemiş, kapıyı zorla tornavidayla açıp içeri girmeye bile çalışmıştı.

Tacizee devam eden Semih yine bir gün Seçil’in kapısına dayandı ve olaylar da öyle başladı. İddiaya göre Seçil son gelişinde Semih’i içeri aldı, kavga ettiler. Boğuşmada Semih’i öldüren Seçil cesetten kurtulmak için babasından yardım istedi. Baba-kız cesedi Sancaktepe’de ormanlık alana attı.

Ekipler Seçil’i zaten şüpheliler listesine almıştı ve dört ayrı adreste arama yaptıktan sonra genç kadını gözaltına aldı. Seçil gözaltında suçunu itiraf etti ve tutuklandı. Babası ise tutuksuz yargılanıyor. Seçil savcılık ifadesinde “Tekmeyle üzerimden attım. Elime geçen sopayla kafasına vurdum” dedi, son olarak da külotlu çorapla boğarak öldürdüğünü anlattı.

Semih Sevim’in Seçil Çiftçi’nin evine girmeye çalıştığı anlar dava dosyasında.

Olayla ilgili iddianamede Seçil Çiftçi’nin tespiti yapılan yaralanmaya tek başına sebebiyet veremeyeceği ve cinayeti babasıyla birlikte işledikleri yönünde kanaat oluştuğu anlatılıyor. Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi’nin “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Önceki gün üçüncü duruşmada dinlenen Semih Sevim’in kardeşi Sebile Selvitopu tanık olarak dinlenen polisin Seçil’in sevgilisi olduğunu iddia etti, “Para için milletin canını yakan bir kadındır. Cezalandırılmasını talep ediyoruz. Babasının ifadeleri de çelişkili. Planlı tasarlanmış bir cinayettir. Kardeşim bildikleri yüzünden öldürüldü” dedi.

Seçil ise gelenlerin Allah rızası için tanıklık yaptığını söyledi ve Sevim ailesini de alakasız tanık getirmekle suçladı. Seçil “Karşı taraf kardeşlerinin takıntılı olduğunu bildiği için benim tanığım Firuzan’ı arayıp kendileri için ifade vermesini istemiş. Maktulün annesinin tanık olarak dinlenmesini ben istemiştim. Olay anında kendimi korumaktan başka şey yapmadım. Adaletin kestiği parmak acımaz. Tokat’tan kalkıp gelmiş, bir hafta evimin etrafında dolanmış, kapımdan ayrılmamış. HTS kayıtlarından da bu belli. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Maktulün annesi Sevim Sevim ise Tokat’tan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılarak Seçil’in oğlunu sürekli aradığını, oğlunun saplantısı olmadığını ileri sürdü: “Aklını başından aldı. Hiç durmadan para istedi, onu al, bunu al, şuraya götür, sürekli para istedi. Seçil, beni arayarak ‘Oğlun peşimi bırakmıyor’ demedi. Oğlumu evlendirecektim ama onun yüzünden evlendiremedim. Yavruma nasıl kıydı? Şikayetçiyim, ağırlaştırılmış müebbet hapsini istiyorum. Benim oğlum yerde çürüyor, o da orada çürüsün. İki-üç kişi yaptılar, bir kişi değil.”

Mahkeme Seçil’in soruşturma aşamasındaki hastane evraklarının ve maktule ilişkin otopsi raporunun adli tıp kurumuna gönderilerek Seçil’de varsa yaralanmaların ölüm tarihiyle uyumlu olup olmadığının istenmesine, Seçil’in boy ve kilo durumunu gösterir fotoğraflarının çekilerek dosyaya konmasına karar verdi. Heyet maktuldeki yaralanmanın ne tür bir aletle meydana geldiğinin ve maktulde uyuşturucu veya uyarıcı madde bulunup bulunmadığının tespitini istedi. Seçil ve maktulün fotoğrafları karşılaştırılarak maktulün vücudundaki yaralanmaları sanığın tek başına yapıp yapamayacağının ve maktulün olay sırasında mı sonradan mı öldüğünün belirlenmesini de talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet duruşmayı erteledi.

İstanbul'da kan parası: Tekel bayii cinayetinde 3 milyona şikayeti geri çektilerİstanbul’da kan parası: Tekel bayii cinayetinde 3 milyona şikayeti geri çektiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.