Kültür Masası açıklıyor: Oscar’ın kanlı elleri, Yaşar Kemal röportajcılığını kim bitirdi?

10Haber Kültür Sanat ekibinin sohbet programı Kültür Masası'nda bu hafta Oscar yarışındaki iki mercek altında: 'Oppenheimer' ve 'İlgi Alanı'. İkinci konu ise Yaşar Kemal röportajcılığı. Sahi kim bitirdi bu geleneği?

Gündem 1 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kültür Masası’nda bu hafta konular yoğun. İlk olarak geçen hafta dokuzuncu ölüm yıldönümünde andığımız Yaşar Kemal’in hep anlatılan röportaj geleneğini masaya yatırıyoruz. Sahi bu gelenek nasıl bitti? Yoksa hiç gelenek haline gelemedi mi?

İkinci konumuz ise 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece verilecek olan Oscar ödüllerindeki iki filmin ilginç yarışı. Oppenheimer’ ve ‘İlgi Alanı’. İki film de yüz binlerce insanın ölümünden sorumlu iki insanı konu ediyor. Üstelik ikisi de kitap uyarlaması…

Bulgurlu Palas geçen hafta kapılarını öyle bir açtı ki içinden Magnum çıktı. İhsan Dindar açılıştaydı ve hem binanın tarihini, hem de Magnum sergisini anlattı.

Son konumuz Refik Anadol. The Economist bile onun başarısına kayıtsız kalamadı. Artık o dijital medyanın en iyisi. Biz demiyoruz, The Economist diyor…

Kültür Masası’nda bu hafta: Aklımızda Füruzan, karşımızda çorbalı resimler!Kültür Masası’nda bu hafta: Aklımızda Füruzan, karşımızda çorbalı resimler!

Kültür Masası’nda bu hafta: Depremzedenin kitap isteği, Karaca'nın gerçek gözyaşları...Kültür Masası’nda bu hafta: Depremzedenin kitap isteği, Karaca’nın gerçek gözyaşları…

Kültür Masası'nda bu hafta: Ayasofya'dan girdik Kızıl Goncalar'dan çıktık!Kültür Masası’nda bu hafta: Ayasofya’dan girdik Kızıl Goncalar’dan çıktık!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.