Üniversiteli kurye Ata’nın annesi feryat ediyor: Katili azmettirdiler, biliyorum

Harçlığını çıkarmak için motokuryelik yapan ancak bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Ata Emre Akman'ın annesi “Katil azmettirildi, bunun farkındayız" dedi. E.Ö.'nün babasıyla ilgili duyumlarını paylaştı.

Gündem 17 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

20 yaşındaki Ata Emre Akman Balıkesir Üniversitesi’nde turizm rehberliği okuyor, bir yandan da motokuryelik yapıp harçlığını çıkarıyordu. Hatta Anneler Günü için sürpriz hazırlığı vardı. Ancak 11 Mayıs’ta sipariş bıraktığı adresten dönerken E.Ö.’nün bıçaklı saldırısında hayatını kaybetti.

Olay günlerdir Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Akman’ın annesi E.Ö.’yü babasının azmettirdiğini ileri sürdü. Oğlunun bu işe saldırıya uğramadan yaklaşık bir hafta önce girdiğini söyleyen anne Zuhal Akman şunları anlattı:

“Ata kendisi istediği için çalışıyordu. Ne Ata’nın ne de bizlerin bir mali sıkıntısı vardı. Bu çocuk 13 yaşında da çalıştı ve kendisine elektro gitar aldı. Anneler Günü’yle ilgili kısa süre çalışıp bir sürpriz yapma durumu varmış, işte sürpriz böyle oldu. O gece Ata’yı aradım, meşgule attı, ‘Annem ben seni sonra ararım’ diye mesaj yazmış. Sonra öğreniyorum ki çalışıyormuş, dağıtım yapıyormuş. Yarım saat sonra aradı, kahkahalar attık. Onun Lizbon’a, benimse Paris’e gitme hayalimiz vardı.

Olay gecesi sabaha karşı eşime telefon geldi. Polis ‘Oğlunuz bir bıçaklanma olayına karıştı, ağır yaralı ve ameliyata alındı, buraya gelmeniz gerekiyor’ deyince eşim ağlamaya başladı. Balıkesir’e doğru yola çıktık. Tuhaf bir geceydi, yağmurlu ve sisliydi. Yoldayken eşim hastaneyi aradı, ancak ‘Ata Emre Akman diye bir hasta yok’ deniyordu. Çünkü artık yoktu. 150-180 kilometre hızla Balıkesir’e vardık.

‘Ev bakacakken mezar yeri baktık’

Acil servisten çıktıktan sadece beş dakika sonra morgdaydık ve ikinci raftan oğlumuzu çekiyorlardı. Sonra sedyeyi aşağı indirdiler, örtüyü açtım.  Ata olduğu söyleniyor, ama Ata değil, Ata olamaz çünkü saçları kısaydı. Bilmiyordum ki meğer saçlarını kestirmiş; Anneler Günü’nde bana sürpriz yapacakmış. Her tarafını açtım ve baktım. Otopsiden sonra bütün izleri, her şeyi gördüm. Sonra yetkililere ‘O sedye beni kaldırır mı’ diye sordum ve Ata’nın yanına çıkıp yattım, biraz sarıldık. Çünkü bir daha sarılıp yatma şansımız olmayacaktı. Baktım ellerim kanlanmış. Bir müddet sonra artık Ata’dan ayrılmam gerekiyordu. Sonra tabut geldi. Görevli birine ‘El atın da kaldıralım’ diye seslendi. ‘Ben annesiyim, çocuğumu kaldırırım’ dedim. Kaldırdım, kuş gibiydi. Zaten Ata, Ata’ya benzemiyordu. İnsan bir anda mı değişir?
Biz ev bakacaktık, mezar yeri baktık.

Ata geçen yıl tek başına yaklaşık 11 ülke dolaştı. Koca Avrupa’da farklı farklı ülkelerde bir şey olmadı da ülkemde, Balıkesir gibi bir yerde böyle şeyler yaşadık. Ata 2004 yılında Balıkesir’de doğdu. Balıkesir’de üniversiteyi kazandı ve Balıkesir’de bitirdi. Halbuki hayatının sadece ilk üç yılını Balıkesir’de geçirmişti, bir de son yılını.”

‘Hayali dünya turu yapmaktı’

Zuhal Akman oğlunun caz sevdiğini, çok kitap okuduğunu, mantıklı, realist ve romantik bir çocuk olduğunu söyledi.

“Hayali dünyayı gezmekti. Hayvanları çok severdi. Bir köpeğimiz vardı, geçen yıl aramızdan ayrıldı. Şimdi muhtemelen çılgınca oynuyorlardır, çünkü Ata’yı çok seviyordu” diyen anne şöyle devam etti:

“Katil azmettirildi, bunun farkındayız. Katilin 17 yaşında olduğu söyleniyor. Bıçaklama ve kasten yaralama gibi altı ayrı suç kaydı var. O caninin babası da cinayetten dolayı 10 yıldır Buca Cezaevi’nde yatıyor. Cinayetten yatan bir adam hafta sonu için izinli çıkabiliyor, Türkiye’de yeni bir meslek grubu oluşmuş olabilir. Babası da cezalandırılmalı, çünkü azmettiricisi o. ‘Benim yapamadığımı artık çocuğum yapacak’ diye oğluna el veren babası.

‘Atanın sipariş götürdüğü apartmanda caninin babasının eski sevgilisi oturuyormuş’

Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda bu caninin babasının daha önce birlikteliği olduğu söylenen bir kadın oturuyormuş, ama kadın başkasıyla evliymiş. O caninin babası eski kadın arkadaşına ‘Senin imam nikahlı eşini öldüreceğim’ diyor. Kadının alt kattaki arkadaşına da bilenmiş. Onu da tehdit ediyor ve ‘Senin oğlunu öldüreceğim’ diyor. Bu caninin azmettiricisi olan babanın ‘Artık benden geçti. Benim yapamadığımı oğlum yapacak görürsünüz’ diye tehditleri var. Bunun tanıkları da var.

Yani o gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı. O geceki görüntülerin bir kısmını istemeden izledim, Ata’nın üstünde kurye olduğunu belirten pizzacı montu var. Ata’nın orada işini yaptığı belli. Hukuka güveniyorum. Lütfen katiller evci olarak dışarı çıkmasın. Çünkü onlar sadece kendilerine değil, tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya zarar.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.