KYK’da yine asansör paniği: Bu kez adres Konya

Konya'daki erkek öğrenci yurdunda asansör kaydı ve içindeki altı öğrenci kurtarılmayı bekledi. Öğrencilerin o anlarını arkadaşları cep telefonuyla kaydetti.

Gündem 3 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Aydın’da 25 Ekim gecesi Güzelhisar KYK Yurdu’nda asansör düştü ve 22 yaşındaki Zeren Ertaş öldü. Ardından öğrenciler birçok ilde eylem yaptı ve yurt sorunlarının çözülmesini istedi. Yurtta asansörde kalan öğrenciler yaşadıklarını sosyal medyada paylaştı. Mühendislere göre asansörün düşmemesi gerekiyordu, çünkü güvenlik sistemi tam olan asansörün çakılmasını engelleyecek birçok önlem alınabilirdi. Ayrıca yoğun kullanımın da kazada etkisi olmamalıydı, çünkü bina tasarlanırken zaten ‘trafik yoğunluğu’ hesabı yapılırdı vb vb…

Ama birçok yurttan arızalı asansör haberleri gelmeye yine de devam ediyor. Biri de önceki gece Konya’dan geldi. Ilgın ilçesinde Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’ne (KYK) bağlı erkek öğrenci yurdunda altı genç asansöre bindi ve asansör birden kat arasına düştü. Arkadaşlarının o anlarını kayda alan bir öğrencinin çektiği videoda asansördeki gençlerden birinin “Kaç gündür söylüyoruz, yapmıyorlar” dediği duyuldu. Diğer arkadaşları ise mahsur kalan gençlerin başında bekledi.

Ölüm kalım akademisi: Yine KYK yine asansör!Ölüm kalım akademisi: Yine KYK yine asansör!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.