İki kez yakalandı, ikisinde de polise saldırıp kaçtı

Diyarbakır’da tartıştığı trafik polislerin üotomobili sürüp olaya müdahale etmek isteyen birine çarparak kaçan Y.E.Y. kendisini yakalayan polis memuruna üç yakınıyla birlikte saldırdı. Takviye ekiplerin gelmesiyle kaçan şüpheliler aranıyor.

Gündem 25 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu üzerinde bir alışveriş merkezinin önünde şüphe üzerine durdurulan 35 BZG 293 plakalı otomobilin sürücüsü Y.E.Y. ile trafik polisi tartıştı.

Otomobildekilerin de inmesiyle tartışma büyüdü. Bu sırada çevredekiler araya girerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Başka bir trafik ekibi daha gelip olaya müdahale etmeye çalıştı. Kargaşa sırasında sürücü otomobiline binip hareket etti.

Trafik polislerinin üstüne otomobili süren Y.E.Y. tarafları ayırmaya çalışan bir kişiye çarptı. Yere düşen kişi ezilmekten son andan kurtuldu.

Sürücü yaklaşık bir kilometre sonra otomobili bir siteye bırakıp kaçmak isterken kendisini takip eden trafik polisine yakalandı. Polis sürücü Y.E.Y.’yi durdurup işlem yapacağını söyledi. Tekrar tartışma yaşandı. Y.E.Y. telefonla yakınlarını çağırdı. Taksiyle gelen üç kişi ile sürücü Y.E.Y. trafik polisinin etrafını sararak onu dövmeye çalıştı. Y.E.Y. birkaç kez polise yumruk atmaya kalkıştı. Trafik polisinin çağırdığı takviye ekibi gören Y.E.Y. ile üç yakını kaçtı.

Olayın ardından trafik polisi darp raporu alarak şüphelilerden şikayetçi oldu. Polis memuru verdiği ifadede “Otomobilin çarptığı yaşlı kişiye bir şey olmasından korktuğum için sürücüyü takibe aldım” dedi. Otomobil trafikten menedilirken ruhsat sahibine 48 bin TL para cezası kesildi.

Polisin önce üstüne yürüdü, sonra da otomobiliyle ezmeye kalktıPolisin önce üstüne yürüdü, sonra da otomobiliyle ezmeye kalktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.