Mahalledeki çocukların üzerine benzin döküp yakmaya çalıştı

Antalya'da yaşayan Nazmiye Ş. mahallede oynayan çocukları yanına çağırıp üzerine benzin döktü. Tam çocukları tutuşturacağı sırada mahalleli müdahale etti ve kadın apartmana kaçıp camdan sarktı.

Gündem 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sokaktan kaçan Nazmiye Ş. çatı katındaki cama çıktı.

Nazmiye Ş. yaklaşık bir ay önce Antalya’nın Kepez ilçesind beş katlı bir apartmana taşındı. Ancak hareketlerinde bir tuhaflık vardı ve sürekli komşularının kapısını çalıp “Kardeşimi evinizde rehin tutuyorsunuz, kardeşime işkence ediyorsunuz” diyordu. 50 yaşındaki kadının bu sözleri dün akşam saatlerinde tehlikeli bir hal aldı.

İddiaya göre Nazmiye Ş. motordan benzin çekti ve sokakta oyun oynayan beş ile dört yaşındaki iki çocuğu yanına çağırdı. Küçük çocuklar yanına geldiğinde de bidondaki benzini döktü. Çocuğunun çığlıklarını duyan Alihan Ç. Nazmiye Ş.’nin çakmağını vurup düşürdü. Elindeki bıçağı da almaya çalışan Alihan Ç.’den kaçan Nazmiye Ş. apartmanın çatı katına çıkarak camdan sarktı.

Çevredekilerin haber vermesiyle bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri geldi. Benzinin etkisiyle gözleri yanan çocuklar Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye Nazmiye Ş.’nin atlama ihtimaline karşı hava yatağı açtı. Ekiplerin yaklaşık dört saat süren çabasına rağmen ikna edilemeyen Nazmiye Ş.’nin anlık dalgınlığından yararlanan polis kadını bulunduğu yerden aldı. Nazmiye Ş. polis merkezine götürülürken apartman giriş kapısında bekleyen çocukların yakınları kadına saldırdı.

Polisler Nazmiye Ş.’yi güçlükle ambulansa bindirdi.

Dövülen Nazmiye Ş.’yi polis ekipleri linçten son anda kurtardı. Nazmiye Ş. güçlükle ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Olaya tanıklık eden Ali O. “Bu akıl sağlığı yerinde olmayan kadın benzini çocukların başına dökmüş. Tam çakmağı çakarken yan komşumuz görmüş. Allah’tan müdahale etmiş. Çakmağı elinden almış. Çocukları kurtarmış” dedi. Çocuğu hastaneye kaldırılan Özer D. ise “Apartmandaki bütün çocukların üstüne benzin dökerek yakmaya çalıştı. Bugüne kadar bir şey yoktu. Canlarına zarar vermeye çalıştı” diye konuştu.

Nazmiye Ş.’nin elinden çakmağı alan Alihan Ç. de “Bu arkadaş bu eve bir ay önce taşındı. Tanımıyoruz, tanışmadık bile. Dün sabah bize polis getirdi, ‘Kardeşimi tutuyorsunuz evde, ona işkence ediyorsunuz’ dedi. Polisler geldi baktı, hiçbir şey çıkmadı. Bu sabah da motordan benzin çekmiş, çocukların üstüne döktü. Çocuklar çığlık attı, elinden çakmağı zor aldık. Elinde balta ve bıçak da vardı. Çocuklara saldırmaya çalıştı, bıçakla bacağımı kesmeye çalıştı. Biz de polisi çağırdık” dedi.

Siyaset ‘Ateş’lendi: Bahçeli cinayetin şüphelisini arkasına alıp medyaya yüklendi, CHP Bahçeli’yi suçladıSiyaset ‘Ateş’lendi: Bahçeli cinayetin şüphelisini arkasına alıp medyaya yüklendi, CHP Bahçeli’yi suçladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.