Mahkemeden Can Atalay kararı yine çıkmadı

Gündem 26 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
AYM'nin gerekçeli kararını bekleyen mahkeme üyeleri mesai bitince adliyeden ayrıldı.

Anayasa Mahkemesi’nin iki kez hak ihlali kararı verdiği ve hemen tahliyesini istediği TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için İstanbul 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nden dün karar yine çıkmadı. Avukatları ve yakınlarının bekleyişi devam ederken mahkeme heyetinin “AYM gerekçeli kararı gelmedi, mesai sona erdi” diyerek adliyeden ayrılması üzerine Can Atalay’ın avukatı açıklama yaptı. Avukat Özgür Urfa “Mahkeme heyeti adliyeyi terk etmiş bulunuyor. Mesailerinin bittiğini gerekçe göstererek ve Anayasa Mahkemesi kararının gerekçeli halinin kendilerine ulaşmadığından bahisle bir işlem yapmayacaklarını söyleyerek yine adliyeyi terk ettiler. Adalet yine kaçtı. Biz yine peşindeyiz. Dördüncü günün sonunda kararı uygulamayan mahkeme heyeti hiçbir şey olmamışçasına yine evlerine gitti. Can Atalay ise hala cezaevinde tutsak olarak, esir olarak tutulmaya devam ediyor. Anayasa Mahkemesi kararı olmasına rağmen” dedi. Atalay’ın avukatları dün 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir kez daha dilekçe verip tahliye talep etmişti.

Özgür Urfa “Biz buradayız, burada olmayı sürdüreceğiz. İstedikleri kadar oyalasınlar istedikleri yere kaçsınlar. Yarın sabah onlar yine buraya gelecek. Biz yine burada olacağız. Can Atalay’ı alana kadar buradayız. Buradan da ayrılmayacağız. Bugünlük eylemimizi sonlandırıyoruz. Yarın yeniden aynı saatte burada buluşacağız. Nöbetimiz devam edecek. Avukatlar olarak içeride o kararın çıkması için baskı kurmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AYM’nin perşembe günü verdiği kararın ardından gözler cuma günü için Çağlayan Adliyesi’ne çevrilmiş, ancak mahkeme başkanı adliyeye gitmemişti.

Hakim adliyeye gitmedi, Can Atalay kararı pazartesiye kaldıHakim adliyeye gitmedi, Can Atalay kararı pazartesiye kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.