Mantar toplamaya giden kadın 3 gündür kayıp

Ayşe Koç, mantar toplamak için gittiği ormanda kayboldu. 75 yaşındaki kadın için başlatılan arama kurtarma çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.

Gündem 31 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Denizli’nin Bekilli ilçesi Gömce Mahallesi’nde oturan Ayşe Koç, pazar günü öğleden sonra eşiyle birlikte otomobille ormandan geçerken aracı durdurup mantar aramak için ağaçların arasına girdi.

Saatler geçti ama Koç geri dönmedi. Telaşlanan eşi Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

25 gündür kayıplar: Kaza yapan Kolombiya uçağındaki dört çocukla ilgili yeni izlere rastlandı25 gündür kayıplar: Kaza yapan Kolombiya uçağındaki dört çocukla ilgili yeni izlere rastlandı

AFAD ve jandarma ekipleri dün bölgede arama çalışması yaptı. Dron ile havadan desteklenen arama çalışmalarına rağmen Ayşe Koç’un izine rastlanamadı.

Yağmur nedeniyle ara verilen arama çalışmaları, yağmurun hafiflemesiyle yeniden başladı.

Türkiye’de adli istatistiklere göre yılda yaklaşık 4 bin yetişkin kayboluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne göre kayıpların izi sürüldüğünde organ mafyasına rastlanılmıyor. Kayıplar genel olarak çocuk yada yaşlı oluyor. Kayıp vakalarında arama kurtarma çalışmaları için ilk 24 saatin kritik olduğu belirtiliyor.

17 yaşındaki kız 'anneme gidiyorum' diyerek evden çıktı, bir daha dönmedi17 yaşındaki kız ‘anneme gidiyorum’ diyerek evden çıktı, bir daha dönmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.