Markette oyuncaklara bakan çocuğa sarkıntılık yapan sanığa beş yıl indirimsiz hapis cezası

Bursa’da annesiyle gittiği markette oyuncaklara bakan dokuz yaşındaki kız çocuğu A.M.'ye elle sarkıntılık yapan Suriyeli Muhammed Habbabe 'cinsel istismar' suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 4 Aralık günü dokuz yaşındaki A.M. annesi G.M. ile markete gitti. Annesi temizlik malzemelerinin olduğu reyona bakarken A.M. de oyuncakların olduğu reyonla ilgileniyordu. Raftaki bir oyuncağa baktığı sırada arkasından yaklaşan Suriye uyruklu Muhammed Habbabe A.M.’ye elle sarkıntılık yaptı. Marketteki güvenlik kamerasının görüntülediği olayın ardından çocuğun annesi durumu polise şikayet etti. Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilen şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Bursa’da bir dükkanda oyuncaklara bakan dokuz yaşındaki çocuğa elle sarkıntılık yapan Muhammed Habbabe cinsel istismar suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Başka çocuklara da istismarda bulunmuş

‘Çocuğa karşı cinsel istismar’ suçundan üç ayrı suç kaydı bulunan, poliste ve savcılıkta “Şeytana uydum” diyen Habbabe tutuklandı. Hakkında Bursa 23’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan sanık duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken A.M.’nin annesi G.M. ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Tutuklu sanık Habbabe mahkemede tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında önceki ifadelerini kabul etmeyip “Olay günü markete gitmiştim. Çok acelem vardı. Alışveriş yaparken yanlışlıkla elim orada bulunan kıza çarptı. Karakolda avukatım olmadığı için korktum. Farklı ifade verdim. Ben bilerek dokunmadım. Cinsel amaçlı hareket etmedim. Suçsuzum beraatimi istiyorum” dedi.

‘Kızım psikolojik destek almaya başladı’

A.M.’nin annesi G.M. ise sanıktan şikayetçi olduğunu, kızının ağlayarak yanına gelip yaşadığı olayı anlattığını söyleyerek “Kızım ile markete gittim. Kendisi diğer reyona gitti. Bir kişinin kendisine kötü davrandığını söyledi. Ben önce birinin bağırdığını düşündüm. Sonra market görevlilerine güvenlik kameralarını izlemek istediğimi söyledim. Görüntüleri izlediğimde bir adamın kızıma dokunduğunu gördüm” diye konuştu. Olaydan sonra kızının psikolojisinin bozulduğunu söyleyen G.M. “Kızım psikolojik destek görüyor ve sürekli ağlıyor” dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Muhammed Habbabe’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek 12 yaşından küçük olan mağdura karşı ‘sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçunu işlediği sabit görüldüğünden beş yıl hapis cezası verdi. Cezada indirim yapılmadı.

Çocuğa cinsel istismara 18 yıl hapis: Küçük olduğu ilk bakışta anlaşılıyorÇocuğa cinsel istismara 18 yıl hapis: Küçük olduğu ilk bakışta anlaşılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.