Marmaris’te cesedi yakarken ormanı ateşe verdiler

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangının, öldürülen bir kişinin ateşe verilmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Gündem 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Son iki yıldır özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki orman yangınları tüm Türkiye’nin korkulu rüyası haline geldi. Havaların ısınmasıyla birlikte yeniden orman yangını haberleri gelmeye başladı. Dün öğlen saatlerinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi.

Sarıana Mahallesi’nde yerleşim yerine yakın ormanlık alanda duman görülmesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 8 helikopter ve 5 uçak ile havadan, çok sayıda orman işçisi ve 20 arazöz ile  karadan müdahale etti.  Söndürme çalışmalarına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı erleri de destek verdi. Sarp arazide çıktığı belirtilen yangın, ekiplerin yaklaşık 1.5 saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alındı.

Marmaris'te yanan ormanlar yeşillenmeye başladıMarmaris’te yanan ormanlar yeşillenmeye başladı

Yangın bölgesinde ise bir erkek cesedi bulundu. Yangının, öldürülen kişinin ormana atıldıktan sonra şüpheli ya da şüphelilerce cesedinin ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirlendi. 10Haber’in Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’dan edindiği bilgiye göre cesedin boynuna ve ayaklarına kemer bağlandığını söyledi.

1 kişi gözaltına alındı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, yangın bölgesinde bulunan erkek cesediyle ilgili olarak “kasten orman yakma” ve “kasten adam öldürme” suçlarından başlatılan soruşturmada 2 savcı görevlendirdi. Yangın bölgesinde bulunan erkek cesediyle ilgili olarak M.A. (44) isimli şüpheli gözaltına alındı. M.A.’nın “hırsızlık”, “kasten yaralama”, “cinsel istismar” ve “tehdit” gibi çok sayıda suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

Kanada'nın orman yangını krizi: Bütçe ve iklim değişikliğiyle mücadele yetersizKanada’nın orman yangını krizi: Bütçe ve iklim değişikliğiyle mücadele yetersiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.