Diyarbakır’da Ak Partili Bağlar Belediyesinde rüşvet operasyonu

Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nde görevli F.K, bir iş insanından aldığı rüşvet parasını aracına koyarken suçüstü yakalandı. Belediye Başkan Yardımcısı S.A. ve F.K tutuklanırken, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu için yurtdışına çıkış yasağı kararı verildi.

Gündem 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli F.K.’nın, kendisinden işini yapması karşılığında rüşvet istediğini iddia eden bir iş insanı, polise başvurdu.

Bunun üzerine çalışma başlatan polis, düzenlediği operasyonda; seri numaraları alınmış paraları iş insanından alan F.K.’yı, paraları aracına koyarken suçüstü yakaladı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen F.K.’nın ifadeleri üzerine soruşturmayı genişleten polis, bu kez imardan sorumlu başkan yardımcısı S.A.’yı da aynı günün akşamı gözaltına aldı.

İfade işlemleri sürerken, S.A.’nın aynı zamanda Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun özel kalem müdürlüğünü de yaptığı ortaya çıktı. S. A., Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünde acil tıp teknisyeni olarak görev yaparken Özel Kalem Müdürü olarak belediyeye alınmıştı. Son olarak ise Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan S.A., İmar ve Şehircilik, Yapı Kontrol, Teftiş Kurulu ve Kültür ve Sosyal İşler müdürlüklerinin başına getirilmişti.

CHP'li belediye başkanına 'rüşvet' operasyonunu sorduk: Siyasi demem iddialı olurCHP’li belediye başkanına ‘rüşvet’ operasyonunu sorduk: Siyasi demem iddialı olur

Öte yandan yerel haber siteleri S.A’nın Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu’nun yeğeni olduğunu yazdı.

Belediye Başkan Yardımcısı S.A ve F.K çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında dün Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da savcılıkta ifade verdi. Beyoğlu’na adli kontrol şartı ile yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İkinci olmasına rağmen mazbata almıştı

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP, Zeyyat Ceylan’ı Bağlar Belediyesi’ne başkan adayı göstermişti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yüzde 71 oy alan Zeyyat Ceylan’ın Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ile ihraç edilmesini gerekçe göstererek mazbatayı yüzde 25 oy alan AK Parti’li aday Hüseyin Beyoğlu’na vermişti. 116,369 bin oy alan ve AK Parti adayı Beyoğlu’na yaklaşık 76 bin oy fark atan Zeyyat Ceylan öğretmenlik görevinden KHK ile ihraç edilen adaylardan biri.

Gökçeada eski Belediye Başkanı Çetin, 'hayvan hırsızlığı' soruşturmasında rüşvet takibine takılmışGökçeada eski Belediye Başkanı Çetin, ‘hayvan hırsızlığı’ soruşturmasında rüşvet takibine takılmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.