Meclis’te görüşme, sokakta katliam: Üç köpek öldürüldü, diğerleri kayıp

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeye tepki sürerken Muğla Gökova'da üç köpek dün akşam zehirlenerek öldürüldü. Bölgedeki diğer köpeklerin ise kayıp olduğu söyleniyor.

Gündem 29 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Sokaklarda yaşayan köpeklerin belediyeler tarafından toplanıp barınaklara kapatılmasını, hatta iğneyle öldürülmesini öngören yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul’da görüşülürken düzenleme Türkiye’nin çeşitli illerinde protesto ediliyor.

Gazete Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda nöbete başlayan bir grup yasanın geri çekilmesini talep etti. Eylemciler Gökova’da sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürüldüğünü duyurdu.

‘Belediye başkanı ve jandarma müdahil oldu’

Yasanın henüz çıkmadan fiili olarak uygulanmasına tepki gösteren hayvan severler “Kayıp sayısı şu an belli değil. Belediye başkanına ve jandarmaya konu iletildi. Bunu yapanlar bulunmaz ve ceza almaz ise diğerlerine de cesaret verecektir. Hayvan gruplarında paylaşılan görüntüler çok üzücü. Belediye başkanı konuyu araştırdıklarını söyledi” dedi.

‘Bölgedeki diğer köpekler de kayıp’

Hayvan severlerden Deniz Hanım konuyla ilgili yaşananları şöyle anlattı:

“Dün gece oldu. Tam saatini bilmiyorum. Gökova kahvesi ve camisinin olduğu yerde can çekişen köpekleri gördüler. Bir çoğu vefat etti. İkisi hâlâ hayatta, hayvan hastanesine gönderildi. Şu an üç köpeğin öldüğünü biliyoruz. Bölgedeki diğer köpeklerin de kayıp olduğunu biliyoruz. Konu savcılığa aktarılmış durumda. Kamera kayıtlarının incelenmesi istendi ancak kameraların çalışmadığı söyleniyor.

Ara sokakları gören işletmelerin kameralarına bakılacak. Burada yaşayan insanlar buna sessiz kalmak istemiyor. Suç işleniyor, kimsenin böyle bir hakkı yok. Yarın 19.00’da Gökova’da tepki eylemi planlanıyor. Sorumlular kimse cezalandırılmasını istiyoruz.”

Sokak köpeklerini yok etme teklifi: Kapıda eylem var, ziyaret yasak, uzlaşma olabilirSokak köpeklerini yok etme teklifi: Kapıda eylem var, ziyaret yasak, uzlaşma olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.