Mehmet Ağar: Gaye Erkan akrabam değil

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın babasıyla ilgili tartışmalar sürerken baba Erol Erkal'la Mehmet Ağar'ın teyze çocukları oldukları iddia edilmişti. Mehmet Ağar iddiayı yalanladı.

Gündem 24 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz konusundaki tutumundaki ısrarı nedeniyle tepe taklak olan ekonomiyi toparlamak için seçim sonrası Mehmet Şimşek göreve getirilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ilk atamalarından biri de ABD’de yatırım şirketlerinde yöneticilik deneyimi olan Hafize Gaye Erkan’ı Merkez Bankası Başkanı yapmak oldu. 9 Haziran 2023’te Merkez Bankası Başkanı olan Erkan görevine devam ederken Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Hakan’a röportaj vermiş, çarşı pazar enflasyonuyla ilgili bilgileri kapıcısından aldığını söylemişti. Ardından Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, CİMER’e yaptığı şikayetle Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etmişti. Bozkurt, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bir çalışanı tokatladıktan sonra işten kovduğunu öne sürmüştü. Merkez Bankası Başkanı’nın babası dışında annesiyle ilgili de iddialar ortaya atılmıştı.

‘Mehmet Ağar’ın teyzesinin çocuğu’

Merkez Bankası’na ait dinlenme tesislerinin aileye tahsis edildiği, özel bir mutfak oluşturulup üç öğün yemeklerin ailenin evine taşındığı gibi iddialar ortada dolaşırken Gazeteci Erk Acarer konuyu bambaşka noktaya taşıyan bir iddiayı dile getirdi.

Acarer Erkan ailesinin Kadıköy’de apartmanları olmasına karşın Merkez Bankası Başkanı’nın oturduğu evin kirasının devlet tarafından ödendiğini belirttikten sonra “Dönelim baba Erol Erkan’a; kendisi çok tanıdık bir kişinin yakın akrabası. Belki de önüne gelene ayar verip merkez bankasında adam tokatlama iddialarına da buradan bakmalı. Belki de aileden geliyor. Kod Elazığ. Erol Erkan, Mehmet Ağar’ın teyzesinin oğlu” paylaşımı yaptı.

İddialar Mehmet Ağar’a soruldu

Elazığlı olan Mehmet Ağar iddialarla ilgili olarak Patronlar Dünyası’na konuştu. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan ile teyze çocukları olduğu iddiasını yalanlayan Mehmet Ağar “Kendileri ile hemşerilik bağı dışında herhangi bir bağımız yok. Eğer böyle bir akrabalık bağımız da olsaydı gurur duyardık. Maalesef sosyal medyada hangi yalanlara nasıl cevap vereceğimizi bilemez hale geldik” dedi.

Siyasetin gündemi de Hafize Gaye Erkan: İddialar aydınlatılmalıSiyasetin gündemi de Hafize Gaye Erkan: İddialar aydınlatılmalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.