Siyasetin gündemi de Hafize Gaye Erkan: İddialar aydınlatılmalı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesiyle ilgili iddialara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez CHP’li Burhanettin Bulut, Erkan’ın 200 TL üzerine sahte imza attığını öne sürdü. İYİ Parti ise “İddialar aydınlatılmalı” dedi.

Siyaset 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
MB Başkanı Hafize Gaye Erkan(solda), Merkez Bankası çalışanlarını işten çıkardığı ve şiddet uyguladığı iddialarıyla gündeme gelen baba Erol Erkan(sağda)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesiyle ilgili iddialar gündemi sarstı.

Geçen hafta TCMB Başkanı Erkan hakkında babası Erol Erkan’ın bir banka personelini işten çıkardığı ve Merkez Bankası Sosyal Tesisi’ni kapattırıp çalışanlarını ailesinin emrine tahsis ettiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Ardından Erol Erkan’ın bir banka çalışanına tokat attığı, ayrıca İzmir Özdere’deki Merkez Bankası’na ait kampı da depremden sonra sadece kendisinin kullandığı iddiaları gündem olmuş, Erkan ve ailesi açıklama yaparak iddiaları yalanlamış, yargı süreci başlattıklarını duyurmuştu.

Gaye Erkan'ın babası konuştu, bir çalışanı tokatladığı iddiasını 'Düğmeye bastılar' diye yanıtladıGaye Erkan’ın babası konuştu, bir çalışanı tokatladığı iddiasını ‘Düğmeye bastılar’ diye yanıtladı

CHP’li Bulut: Paramıza sahte imza atılmış

Erkan ve ailesinin açıklaması iddiaların son bulmasına, konunun gündemden düşmesine yetmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut 7 Aralık 2023’te piyasaya sürülen 200 TL’lik yeni banknotlardaki Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın imzasının gerçek imzası olmadığını söyledi.

CHP’li Bulut Gaye Erkan’ın 200 TL’nin üzerine attığı imza ile ABD’de kullandığı imza arasında hiçbir benzerlik olmadığını iddia etti. Bulut Erkan’ın yılbaşında gönderdiği tebrik kartlarında da yine eski imzasını kullandığını vurguladı.

Bulut “Her yerde farklı bir imza mı kullanıyorsunuz? İmzanız değiştiyse bunu noterden mi yaptınız? İtibarımızın simgesi paramıza neden farklı bir imza atma gereği duydunuz?” sorularını sordu.

İYİ Parti: İddialar aydınlatılıp gereği yapılmalı

Öte yandan İYİ Parti Sözcüsü Zorlu Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkındaki iddialar için “Her şey içinden daha da çıkılmaz bir hal almadan gereğini yapın ve ülkemizin itibarını kurtarın. Beklentimiz; iddialara yönelik milletimizin aydınlatılması ve gereğinin yapılmasıdır” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkındaki iddialarla ilgili konuştu. Zorlu bugün yaşanan ağır ekonomik sorunların merkezinde kurumların itibarının yerle bir edilmesinin yattığını söyledi. Zorlu “Bir Merkez Bankası Başkanı düşünün ki makroekonomiyle, para politikasıyla ilgili söylemlerinden çok aile hayatı ve magazin konularıyla ön plana çıkıyor. Bir Merkez Bankası Başkanı düşünün ki ülkede enflasyonun ataletinden konuşulurken kendisi, kendi işi olmamasına rağmen Amerika’da sözde yatırımcı bulma çabasında oluyor. Bir Merkez Bankası Başkanı düşünün ki ne Para Politikası Kurulu üyelerini ne de yardımcılarını takıyor. Gündeme gelen iddiaların ardından soruları baştan savmak için yapılmış açıklama ise başka bir garabet” dedi.

‘Güzide kuruluş dedikodu üretim merkezi oldu’

Ülkenin en çok güven duyulması gereken güzide kuruluşunun gelinen noktada bir dedikodu üretim merkezi haline geldiğini söyleyen Zorlu “Siyasi iktidar liyakatlı atama yapma mesuliyetini burada da yerine getirememiştir. İktidarı uyarıyoruz. Her şey içinden daha da çıkılmaz bir hal almadan gereğini yapın ve ülkemizin itibarını kurtarın. İYİ Parti olarak beklentimiz; Erkan ve ailesi hakkındaki iddialara yönelik milletimizin aydınlatılması ve gereğinin yapılmasıdır” diye konuştui.

Zorlu bir basın mensubunun ‘gereği yapılsın’ derken neyi kastettiğinin sorulması üzerine “Merkez Bankası işlevini yitirirse, doğrudan dış yatırıma ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde istikrarını ve ciddiyetini sürdüremezse bu en başta bizlerin, vatandaşların bu ekonomik dar boğazının genişlemesine sebep olacaktır. Milletimizi bu iddialar karşısında tatmin edici bir cevapla aydınlatamıyorsanız; ‘gereği’ dediğim ifade o Merkez Bankası Başkanının bir dakika bile o görevde durmamasıdır. Bunu milletimizin bu büyük sorunlardan bir an önce çıkabilmesi için bir sorumluluk, zorunluluk olarak görüyoruz” değerlendirmesi yaptı.

PPK için Gaye Erkan ve babasının ABD’den dönmesi bekleniyorPPK için Gaye Erkan ve babasının ABD’den dönmesi bekleniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.