Filmleri aratmadı: Memduh Paşa Yalısı’nda 130 milyonluk soygun

İstanbul'daki Memduh Paşa Yalısı'nda film sahnelerini aratmayan bir soygun oldu. Özel güvenlik görevlisi dört suç ortağıyla 130 milyon liralık döviz çaldı.

Gündem 10 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Kireçburnu mahallesindeki tarihi Memduh Paşa Yalısı’ndaki hırsızlık film sahnelerini aratmadı. Binanın içindeki bir inşaat şirketinde yaklaşık 1.5 yıl önce özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Ahmet Y. çok detaylı bir plan yaptı.

Plan uyarınca gece geç saatte alarmı susturduktan sonra maskeli ve siyah kıyafetli dört kişiyi içeriye aldı. Yalıya gri renkli kamyonet dayayan hırsızlar içerideki dört kasanın kapısını kırdı.

Kasalardan üç çuvala doldurdukları yaklaşık 130 milyon liralık dövizi kamyonete yükleyen hırsızlar hızla gözden kayboldu. Sabah saatlerinde yalıya gelen iş yeri sahibi Ümit E. polis çağırdı. Soruşturma ve arama çalışmaları böylece başlamış oldu. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

‘Yalıyı soyup kaçtıklarını duydum’

Mete Aydın isimli görgü tanığı olayla ilgili şunları anlattı:

“Sabah Kireçburnu sahilinde yürüyordum. Bir yalının önünde polis topluluğu olduğunu gördüm, geçtim gittim. Gün içinde yalının bekçisinin yalıyı soyup kaçtığını duydum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.