Memduh Paşa Yalısı’ndaki soygun için Bulgaristan’dan otomobil getirmişler

Memduh Paşa Yalısı'nda gerçekleştirilen 130 milyon liralık vurgunla ilgili gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin soygun için Bulgaristan'dan bir otomobil getirdikleri belirlendi.

Gündem 15 Haziran 2024
Memduh Paşa Yalısı

İstanbul Kireçburnu’ndaki Memduh Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilen 130 milyon liralık vurgunla ilgili gözaltına alınan 10 şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin soygunu 6 aydır planladıkları bu amaçla Bulgaristan’dan bir otomobil getirdikleri belirlendi. Polis, olayın planlayıcısı olduğu tespit edilen paraların büyük bölümüyle kaçan güvenlik görevlisi Ahmet Yıldız ile firari suç ortağını yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

Filmleri aratmayan soygun, Pazar günü saat 03.30 sıralarında Sarıyer Kireçburnu’nda bulunan Memduh Paşa Yalısı’nda meydana gelmişti. İş yerinde 1.5 yıl önce özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Ahmet Yıldız arkadaşlarıyla birlikte soygunu gerçekleştirmişti. Şüpheliler kilitlerini kırdıkları dört ayrı kasada bulunan yaklaşık 130 milyon liralık döviz ve bir miktar ziynet eşyası çalarak kaçmışlardı.

Filmleri aratmadı: Memduh Paşa Yalısı'nda 130 milyonluk soygunFilmleri aratmadı: Memduh Paşa Yalısı’nda 130 milyonluk soygun

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada İstanbul, Edirne ve Balıkesir’de düzenlenen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Sürdürülen operasyonlarda gözaltına alınan üç şüpheliyle birlikte toplam gözaltı sayısı 10’a yükseldi.

Polis soruşturması sonucu şüphelilerin soygunu 6 aydır planladıkları ve bu amaçla Haziran ayı başında Bulgaristan’dan yabancı plakalı bir otomobil getirdikleri belirlendi.

Daha önceden arkadaş oldukları öğrenilen şüphelilerin hazırladıkları plan gereği bu otomobili kullanarak olay yerine geldikleri, güvenlik görevlisinin alarmları susturmasıyla rahatlıkla içeri girdikleri belirtildi.

Soygun sırasında yüzleri kapalı olduğu öğrenilen şüphelilerin yanlarındaki getirdikleri matkaplarla kasaları tek tek açarak içlerini boşalttıkları tespit edildi. Şüphelilerin olayın ardından geldikleri araca binerek olay yerinden kaçtıkları öğrenildi.

Yüzlerce saat kamera incelendi

Soygunun ortaya çıkmasının ardından polisin 24 saat içinde 400 saat güvenlik kamera görüntüsünü inceleyerek önce soygunda kullanılan otomobili Pendik’te terkedilmiş olarak bulduğu, ardından şüphelilerin kimliklerini tespit ederek operasyon için düğmeye bastığı belirtildi.

Hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerden Y.B., B.Ç. ve M.Ş.’nin soyguna bizzat katılan kişiler olduğu öğrenildi.

Şüphelilerden Y.B.’nin daha önceden 12 suç kaydı, B.Ç.’nin ise 7 suç kaydı olduğu belirlendi. Gözaltındaki diğer 7 şüphelinin bu kişilerin kaçmasına ve saklanmasına yardım eden kişiler olduğu belirtildi.

Operasyon kapsamında polisin paraların büyük bölümüyle kaçtığı tespit edilen güvenlik görevlisi Ahmet Yıldız ile soyguna katılan diğer şüpheli Serdar C.’nin yakalanması için operasyonların aralıksız sürdüğü belirtildi.

Müthiş organize bir soygun: Avrupa kütüphanelerindeki Puşkin kitaplarının birinci baskıları tek tek çalınıyorMüthiş organize bir soygun: Avrupa kütüphanelerindeki Puşkin kitaplarının birinci baskıları tek tek çalınıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.