Meslek lisesinde umut üretiyorlar: Öksüz ve yetimler için seferberlik

Hatay İskenderun’daki meslek lisesi öğrencileri 6 Şubat depremlerinde öksüz ve yetim kalan çocuklar için eşofman dikip kukla üretiyor. Liselilerin bu kuklalar için özel planları da var.

Gündem 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen kentlerin başında gelen Hatay’da İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Moda Bölümü öğrencileri öksüz ve yetim çocuklar için kolları sıvadı. Kendileri de depremzede olan öğrenciler özellikle felakette anne ve babalarını kaybeden, konteynerlerde yaşayan afetzedeler için eşofman takımı dikip kukla yapıyor.

Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Özlem Eren hayata geçirdikleri ‘Hayata Dokunuyor’ projesi kapsamında üretim yaptıklarını söyledi.

Hikâye anlatıcılığıyla gülümsetecekler

Eren “6 Şubat depreminden etkilenen öncelikle annesini ve babasını kaybetmiş 6-8 yaş grubu çocuklarımıza 80 takım olmak üzere eşofman hazırlıyoruz. Kendi örgün öğrencilerimizin yanı sıra açık liseye gelen öğrencilerimiz de bu projede yer aldı. Takımları tamamlayınca sahiplerine teslim edeceğiz. Projede olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Çocuk Gelişimi Öğretmeni Fatma Beydilli ise ürettikleri kuklalar ile aynı zamanda bir drama çalışması ve hikâye anlatıcılığı planlaması yaptıklarını söyledi. Öğrenciler de çocukların yüzlerini güldürmek istediklerini dile getirdi.

Depremzedelerin çadırı yandı: Kış daha büyük tehlikelere gebeDepremzedelerin çadırı yandı: Kış daha büyük tehlikelere gebe

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.