Metruk evde asılı bulunan çocuklarla ilgili bakanlık açıklama yaptı

Muş'ta 14 yaşındaki iki öğrencinin iple asılı halde bulunmaları üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı. Ailelere psikolojik destek verildiğini söyleyen Bakanlık, şüpheli bulunan ölümlerle ilgili inceleme başlattıklarını duyurdu.

Gündem 20 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İki çocuğun okulunda hüzün vardı, okulda karne töreni yapılmadı. Öğretmenler, diğer öğrencileri karnelerini vererek evlerine gönderdi.

14 yaşındaki iki kız çocuğu Muş’un Varto İlçesi’nde metruk bir evde iple asılı halde bulunmuşlardı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 14 yaşındaki iki kız öğrencinin ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, öğrencilerin şüpheli bulunan ölümüyle ilgili acilen inceleme başlatıldığı ve ailelere psikososyal destek verildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Muş’un Varto ilçesinde 14 yaşındaki iki kız öğrencinin şüpheli ölümüne ilişkin haberlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından sosyal inceleme ivedilikle başlatılmıştır. Olayla ilgili adli makamlarca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, konu Bakanlığımız tarafından da yakından ve titizlikle takip edilmektedir. Bakanlığımızca ailelere yönelik psikososyal destek süreci de başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Çocuklar son yolculuklarına uğurlandı

Otopsi işlemlerinin ardından kızların cenazeleri, aileleri tarafından teslim alındı. P.A., Varto Cemevi’nde yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Z.T.’nin cenazesi ise Bingöl’ün Karlıova ilçesi Bağlıisa köyüne götürülerek toprağa verildi.

‘Çok yalnız bıraktık’

Cemevinde gözyaşları içinde kızı için taziyeleri kabul eden Cemal A., “Eşim ve ben çalışıyoruz. Bir oğlum yurt dışında, kızım küçük kardeşi ile evde kalıyordu. Canı sıkıldığı için dışarı çıkmasını söylüyordum ama çıkmıyordu. Biz onları çok yalnız bıraktık. Yüreğim yanıyor” dedi.

Dersleri iyiydi

İki arkadaşın okulunda hüzün vardı, okulda karne töreni yapılmadı. Öğretmenler, diğer öğrencileri karnelerini vererek evlerine gönderdi. Öğretmenleri, P.A. ve Z.T.’nin başarılı birer öğrenci ve karnelerinin çok iyi olduğunu söyledi.

İntihar ettikleri üzerinde durulan çocukların kesin ölüm nedenlerinin otopsi raporunun ardından netlik kazanacağı bildirildi.

Çok acı: Ortaokul öğrencisi iki kız çocuğu metruk evde ipte asılı bulunduÇok acı: Ortaokul öğrencisi iki kız çocuğu metruk evde ipte asılı bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.