Mezarlıkta üç kadını birden öldürdü, üç gün bir mağarada saklandı

Adana'da oğlunun intiharından sorumlu tuttuğu üç kadını mezarlıkta öldüren Şemsettin Erkuvan aranıyordu. Ekipler onu ormanlık alandaki bir oyukta yakaladı. Erkuvan gazetecilere 'Oğlumu astılar, öldürdüler' dedi.

Gündem 26 Ekim 2024
Şemsettin Erkuvan.

Adana’da yaşayan bir çocuk annesi olan 20 yaşındaki Güldane Gerçek, 23 yaşındaki Muzaffer Erkuvan’la birlikte yaşıyordu. Ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk etti ve kadın sığınma evlerinden birine yerleşti. Muzaffer Erkuvan da Güldane’nin annesinin evine gitti ve onunla barışmak istediğini söyledi. 24 Ağustos’ta gerçekleşen bu konuşmada 44 yaşındaki anne Şenay Gerçek’in evinde kızı Güldane de vardı ve Muzaffer’in teklifini reddetti. O da dışarı çıkıp kendini ağaca astı. Erkuvan ailesiyse Muzaffer Erkuvan’ın ölümünden Güldane ile annesi Şenay ve kız kardeşi Gaye Gerçek’i sorumlu tuttu.

Aradan zaman geçti tarih 21 Ekim’e geldi. Anne Şenay, kızı Güldane ve diğer kızı Gaye, Muzaffer Erkuvan’ın Buruk Mezarlığı’ndaki kabrini ziyarete gitmişti. Bu sırada ölen adamın babası Şemsettin Erkuvan da onları takip ediyordu. Anne ve kızları mezarlıktaki musalla taşına yakın bir noktada banklarda otururken motosikletle yaklaşan Şemsettin Erkuvan, tabancayla kurşun yağdırıp, kaçtı. Başlarından vurulan Şenay, Güldane ve Gaye Gerçek’in hayatını kaybettiği belirlendi.

Güldane Gerçek ile Muzaffer Erkuvan ‘dini nikah’ kıymışlardı.

Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, Şemsettin Erkuvan’ın yakalanması için çalışma başlattı. Cinayet dedektifleri, Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbarın ardından şüphelinin Sarıçam’ın Göztepe Mahallesi’ndeki ormanda saklandığını belirledi. Operasyon için harekete geçen cinayet ekipleri, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi ekiplerinin desteğiyle bölgede araştırma yaptı. Erkuvan, cinayette kullandığı tabanca ile yamaçtaki küçük bir mağarada saklanırken yakaladı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Şemsettin Erkuvan’ın cinayetten önce saklanacağı yeri ayarladığı, yaşamını sürdürmek için de yamaçtaki oyuğa yiyecek ve yedek kıyafet stokladığı ortaya çıktı. Sorguya alınan Erkuvan, “Vurduğum 3 kadın, oğlumun ölümünden sorumludur. Bu nedenle onlara kin güdüyordum. Olay günü motosikletle mezarlıktan geçerken denk geldim. Öfkeliydim, dayanamayıp vurdum. Sonrasında ormanlık alana gidip, saklandım” dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkuvan, gazetecilere, “Oğlumu astılar, öldürdüler” dedi. İşlemleri sonrası Erkuvan, tutuklandı.

Dere kenarında yakılmış ceset bulunmuştu: Cinayet sonunda çözüldüDere kenarında yakılmış ceset bulunmuştu: Cinayet sonunda çözüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.