Mezarlıktan seslendi: Eylem Tok ile oğlu üç gündür birbirinden ayrı, ben ise dört aydır…

Bayramın ilk gününde acı ve teselli aynı yerde. Eylem Tok ve oğlunun ABD’de tutuklanmasını kederli baba Özer Aci oğlunun mezarı başında yorumladı: Önemli olan adaletin yerini bulması.

Gündem 17 Haziran 2024

Oğulları Oğuz Murat Aci’yi İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’taki trafik kazasında kaybeden Aci ailesi için bayram mezarlık ziyaretiyle başladı.

Ehliyetsiz ve süratli kullandığı arabayla ölümlü kazaya neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok kazanın hemen sonrasında ABD’ye kaçmış ancak üç gün önce Türkiye’ye iade edilmek üzere tutuklanmıştı.

Bu gelişme nedeniyle Oğuz Murat Aci’nin mezarı başında dün hem teselli hem keder havası hakimdi.

Oğlunun mezarı başında basına açıklamalarda bulunan Özer Aci, Eylem Tok’a adalete teslim olması için defalarca seslendiğini, ancak onun kelepçeli şekilde yakalanmayı tercih ettiğini söyledi.

Ailenin beklentisi 18 Haziran’da iade edilmeleri

18 Haziran’da ABD’de yapılacak duruşmada Tok ve oğlunun Türkiye’ye teslim edileceğini düşündüğünü belirten Aci “Tutuklandılar ya… New York sokaklarında gülücükler atıyorlardı ya… Şu an ben o gülücükleri onlara göndermek isterim. Bunca zaman özgürdüler, rahattılar ve adaletten özellikle de benden kaçacaklarını sandılar. Ama ben sabrettim. Bugün 117. gün. Neredeyse dört ay olacak. Ben sabırla mücadeleye devam ettim. Sabrın sonunda başardım. ‘Hangi yetkiliyi arayabilirim, hangisinden yardım alabilirim?’ diye araştırdım. Sağ olsunlar, devlet büyüklerimiz, Adalet Bakanımız, milletvekillerimiz hep yanımızda oldu. Bu babayı, acılı anneyi kırmadılar. Tek başıma mücadele etmedim. Bu mücadelemde en büyük payı basın üstlendi. Hiçbir zaman es geçmediler. Seçim dönemi olmasına rağmen, her haber programında yayınlandık” diye konuştu.

‘Her şey para değil doktor bey’

Mücadeleye devam edeceğini vurgulayan Aci “Amerika çocuğu iade etmiş, anneyi etmemiş veya tam tersi. Benim için önemli değil. Amerika’da, Türkiye’de hapiste yatmışlar benim için önemli değil. Önemli olan adaletin yerini bulması. Şu üç gün onlara belki üç ay, belki üç yıl geliyordur. Hele hele 3,5 aydır anne-oğul beraber dolaşıyorlardı. Ne yazık ki üç gündür ayrı yaşıyorlar.”

Özer Aci şüpheli Timur Cihantimur’un babası Bülent Cihantimur’a seslenerek de “Doktor Bey, hayatta her şey para değil. Biraz merhamet, biraz vicdan, biraz insan olmanızı rica ediyorum” dedi.

Aci ABD’de yapılacak duruşmaya katılmak üzere iki aile dostunun Türkiye’den gittiğini, kazada ölen oğlunun ABD’de yaşayan arkadaşları ile aynı köyden tanışıklıkları olan ve orada yaşayan kişilerin de mahkemeyi takip edeceğini söyledi.

Müjdeyi Adalet Bakanı vermişti

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un olay yerine gelen annesi Eylem Tok’un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır’a, ardından da ABD’ye gittikleri tespit edilmişti.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmiş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cihantimur ile annesi Tok’un Boston’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını bildirmişti. Şimdi gözler ilk duruşmada.

ABD'de yakalanan Eylem Tok, mahkemeye 'Özel okul bakmaya gelmiştik' demişABD’de yakalanan Eylem Tok, mahkemeye ‘Özel okul bakmaya gelmiştik’ demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.