Milli Eğitim Bakan Yardımcısı’ndan Netanyahu’ya: Gebereceksin

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun ardından Gazze’yi yoğun bombardımana tutan ve savaş ilan eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ‘gebereceksin’ dedi.

Gündem 12 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar şiddetlenerek sürüyor. İsrail Başbakanı Netanyahu bu süreçte sık sık agresif açıklamalarda bulundu.

Hatta Netanyahu, eski adı Twitter olan X platformundan İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları ve yıkımı gösteren videolar paylaştı. Netanyahu’nun “Var gücümüzle devam ediyoruz” yazarak paylaştığı son videoda Gazze Şeridi’nin İsrail tarafından füzelerle vurulduğu görülüyor. Görüntülerde Gazze’nin çeşitli bölgelerinden duman yükseldiği ve birçok yapının yıkıldığı yer alıyor.

Gazze için diplomasi sonuç alacak gibi durmuyorGazze için diplomasi sonuç alacak gibi durmuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çatışmalarla ilgili bölgede geçmişte çıkan krizlere kıyasla daha soğukkanlı bir dil kullandı. Hükümet, taraflara itidal çağrısı yaptı ve ateşkeste rol oynayabileceklerini vurguladı.

Bunun aksine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, devlet yetkililerine özel verilen gri tık sahibi X hesabından yaptığı paylaşımda, Netanyahu’nun paylaşımını alıntılayarak, “Bir gün seni de vuracaklar. Gebereceksin…” dedi. Yılmaz daha sonra bu paylaşımını kaldırdı.

 

Netanyahu en büyük sınavlarından biriyle karşı karşıyaNetanyahu en büyük sınavlarından biriyle karşı karşıya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.