Miras yüzünden üvey annesini öldürüp babasını yaraladı

Adana'da altı yıl önce bacanağını öldürmekten girdiği cezaevinden denetimli serbestlikle tahliye edildikten sonra pusu kurup üvey annesini öldürdü, babasını yaraladı.

Gündem 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Adana’nın Sarıçam ilçesi Cerenli Mahallesi’nde oturan İsmail Babat, 16 Ocak 2018’de emekli uzman çavuş bacanağı Nuri Özdemir’i  tabancayla öldürmüş, denetimli serbestlikle geçen yıl mayıs ayında tahliye olmuştu. İsmail Babat ile babası Rifat ve üvey annesi Hürü arasında ailevi nedenlerle husumet oluştu. Babat kendisiyle görüşmek istemediği iddia edilen babası Rifat ve üvey annesi Hürü Babat ile sık sık tartışır oldu. İsmail Babat 21 Kasım 2023’te tabanca ve av tüfeğiyle babası ile üvey annesini evlerine giden yolda pusu kurarak bekledi. Babasının otomobilini gören İsmail Babat önce av tüfeğiyle, fişeği bitince de tabancayla peş peşe ateş edip kaçtı. Saldırıda yaralanan Rifat ve Hürü Babat çifti Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hürü Babat kurtarılamadı.

Şüpheli İsmail Babat’ın üvey annesini öldürüp babasını da yaralamadan bir süre önce sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Babat yayınladığı görüntüde “İhanetin bedeli ölümdür. Kalem kırılırsa, geri yapıştırırsın” dediği görüldü. Babat olaydan iki gün sonra yakalanıp tutuklandı.

İsmail Babat ile ona yardım ettiği ileri sürülen amcası Adil Babat  ve yeğeni A.B. hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık İsmail Babat hazır bulunurken tutuklu yaşı küçük sanık A.B. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Tutuksuz sanık Adil Babat ile müştekiler ve tarafların da katıldığı duruşmada savunma yapan İsmail Babat diğer sanıklar A.B. ile amcası Adil Babat’ın babasıyla miras yüzünden 15-20 senedir konuşmadıklarını belirterek “Aile miras yüzünden birbirine düştü. Evlat olarak hata yapmışım, bu olaya beni sürükleyen ailem, ben isteyerek yapmadım. Ben 2018 yılında namus cinayeti işledim, eşimin suçu yok, emekli uzman çavuş̧ bacanağımı öldürdüm. Cezaevinden şartlı tahliye edildim çıktım, beni rahat bırakmadılar. Miras yüzünden oldu, evlat olarak hata yaptım. Beni yaktılar, çocuğumu bile sevemedim. Bu olayda kimsenin suçu yok, tek suçlu ailemle benim, onlar benden, ben de onlardan şikayetçiyim. İsteyerek yapmadım ama pişmanım” dedi.

Sanık İsmail Babat diğer sanıkların olayla ilgilerinin olmadığını söyledi. Sanık A.B. de olayla ilgisinin olmadığını, 7-8 aydır suçsuz yere cezaevinde yattığını söyledi, tahliyesini ve beraatini istedi.

Diğer sanık Adil Babat da ağabeyi Rifat Babat ile 5-6 senedir miras davasından kırgın olduklarını söyleyerek “Yeğenim A.B. ile beni hiçbir alakamız olmamasına rağmen bizi bu olaya sürüklediler, olay olduğunda ben evdeydim” dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar İsmail Babat ve A.B.’nin tutukluluklarının, Adil Babat’ın ise yurtdışına çıkış yasağıyla adli kontrolünün devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Miras cinayeti mi: Annesiyle kardeşini öldürdüMiras cinayeti mi: Annesiyle kardeşini öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.