MİT ve İstanbul polisinden IŞİD operasyonu: 10 kişi tutuklandı

MİT ve İstanbul polisi İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da IŞİD operasyonu düzenledi. Yakalanan 15 kişiden 10'u tutuklandı, beşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gündem 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen saldırıyla bağlantılı olduğu belirlenen DEAŞ’ın Horasan Vilayeti Türkiye yapılanmasına operasyon düzenledi. Koordineli çalışma sonucunda İstanbul, Kocaeli ve Yalova’da 23 adrese yapılan baskında 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Genişletilen operasyonun devamında aralarında 28 ocak’taki Santa Maria Kilisesi saldırısı ile alakalı bir kişinin de olduğu üç kişi daha yakalandı.

Sorguları tamamlanan 15 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken beşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Santa Maria saldırısından sonra en çok merak edilen örgüt: Horasan VilayetiSanta Maria saldırısından sonra en çok merak edilen örgüt: Horasan Vilayeti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.