MİT’ten Halep’te nokta operasyonu: IŞİD’ci Abdullah El Cündi yakalandı

MİT Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat alanındaki Türk güvenlik güçlerine eylem hazırlığında olan IŞİD sorumlusu Abdullah El Cündi'yi Halep'te yakaladı.

Gündem 1 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Abdullah El Cündi’nin Suriye’de Türk güvenlik güçlerine ait araçlara eylem planladığını tespit etti. El Cündi’ye operasyon için düğmeye basıldı.
MİT tarafından sağlanan istihbari destek ile Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı yerel güvenlik güçleri Fırat Kalkanı Harekatı Alanı içindeki El Bab’da operasyon düzenledi. Operasyonda IŞİD’li El Cündi sağ olarak ele geçirildi.
İfadesi alınan El Cündi DEAŞ’ın Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat Alanı’nda bulunan Türk güvenlik güçlerine eylem hazırlığında olduğunu itiraf etti. Cündi IŞİD’li militanların bunun için zaman zaman keşif faaliyetleri yaptığını da söyledi.
El Cündi Sıddık Taburu bünyesinde eylem için hazır olan örgüt mensuplarına ilişkin bilgileri de verdi. Operasyon neticesinde IŞİD’in eylem planlamaları deşifre edilerek örgüt çalışmaları akamete uğratıldı. Operasyonda örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Elçilik ve sinagoglara yönelik saldırı hazırlığındaki IŞİD hücresine operasyonElçilik ve sinagoglara yönelik saldırı hazırlığındaki IŞİD hücresine operasyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.