MİT’ten PKK için istihbarat operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı PKK'nın istihbarat yapılanmasında yer aldığını belirttiği Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş'ı İstanbul'da tutuklandı.

Gündem 18 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul’da 10 Temmuz’da akşam saatlerinde gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Sadık Topaloğlu ve arkadaşı Mehmet Savaş “örgüt üyesi oldukları” iddiasıyla tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Evde yapılan aramada Sadık Topaloğlu’nun bilgisayarına elkondu. Dört gün emniyette tutulan Topaloğlu’nun dosyasına gizlilik kararı getirildi. Topaloğlu’na adliyede daha önce yargılandığı bir davadaki iddialar soruldu.

Topaloğlu ve Savaş’ın tutuklanmasının ardından operasyonun MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapıldığı açıklandı. AA’nın aktardığına göre Sadık Topaloğlu’nun kod adı “Halil”di.

Cemil Bayık ile görüşmüş

Topaloğlu ve Mehmet Savaş’ın PKK’nın istihbarat yapılanmasında oldukları ve İstanbul’da faaliyet gösterdikleri söylendi.

MİT’in bilgilendirmelerine göre Topaloğlu’nun illegal yollarla Irak/Kandil’e geçerek istihbarat eğitimi aldığı, eğitim sürecinde örgüt sorumlularından “Cuma” kod adlı Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

Sadık Topaloğlu’nun Türkiye’de görevlendirilmesinin ardından “gazetecilik” adı altında PKK için bilgi topladığı, Mehmet Savaş ile örgüt adına finans faaliyetleri yürüttükleri ve paravan şirketler üzerinden Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme sağladıkları öne sürüldü.

MİT Dağlıca ve Aktütün saldırılarının sorumlusu PKK yöneticisini Suriye’de öldürdüMİT Dağlıca ve Aktütün saldırılarının sorumlusu PKK yöneticisini Suriye’de öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.