Morgda karışıklık: Yanlış cenaze mezardan çıkartıldı

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda, aynı gün vefat eden kadın ve erkeğin cenazeleri karıştı. Yanlışlıkla defnedilen Fatma Avcı'nın cenazesi mezardan çıkartıldı.

Gündem 23 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Bilecik’te biri merkezde, biri Beyce köyünde bir kadın ile bir erkek aynı gün vefat etti. Beyce köyünde önceki gün öğle namazını müteakip gömülmesi gereken Teyfik Yaman’ın cenazesi yerine, yakınlarına Fatma Avcı’nın cenazesi teslim edildi. Yakınları Teyfik Yaman’a ait olduğunu düşündükleri cenazeyi öğle namazını müteakip köy mezarlığına defnetti.

Merkezde defnedilecek olan Fatma Avcı’nın yakınları ise yıkama işlemi için morga girdiklerinde bir erkek cesediyle karşılaşınca şok yaşadı. Hemen durumu hastane ve belediye yetkililerine bildirdi. Cenazelerinin defnedildiğini öğrenen aile bir kez daha şaşırdı. Yanlışın anlaşılması üzerine Fatma Avcı’nın mezarı açılarak cenaze yakınlarına teslim edildi, Teyfik Yaman’ın cenazesi tekrar kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Fatma Avcı’nın torunu Avukat Duygu Akkaya yaşadıklarını anlattı.

Fatma Avcı’nın torunu Avukat Duygu Akkaya, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Dün gece vefat haberi aldığımız anneannemin cenazesini yıkamak için buraya geldiğimizde önümüze bir erkek cenaze koyuldu ne yazık ki. Tabii ki şaşırdık. Olayı yeni yaşadığım için ben de sinirli ve üzgünüm. Cenazelerin karıştırılmış olduğunu gördük kısacası. Benim anneannem Fatma Avcı, Beyce köyünde defnedilmek üzere başka bir erkek cenazesi olarak teslim alınmış ve oraya defnedilmiş. Şu anda onu mezardan çıkartılıp getirilip, yıkamasını yapacağız. Tekrardan şehir mezarlığına defnedileceği konusunda başhekimlik bize bilgi verdi. Yakınları bizim cenazemiz dedikleri için hoca da devam etmiş yıkamaya hiçbir fikrim yok. Bir kadın ile bir erkek ayrımı nasıl yapılamıyor. Yıkamak için de ben de girecektim gerekli hazırlıkları yaptık, içeri bir girdim baktım cenaze bizim değil. Bu bariz o kadar belli ki. Bir tane erkek amca olduğu beyaz sakalları var. Biz dün akşam da morga gelip anneannemi tespit etmiştik. Bu haliyle nasıl bu şekilde karışıklık yaşandı anlamış değiliz. Gerekli yerlere de şikayette bulunacağız. Diğer cenaze de burada duruyor. Şu anda bizim cenazemiz nasıl olacak nasıl mezar nasıl kazınıp getirilecek orası da bir muamma. Bizim cenazemizin buraya getirileceği, o cenazenin de oraya gönderileceği söylendi.”

Cenaze aracını içindeki cenazeyle çaldı, tutuklandıCenaze aracını içindeki cenazeyle çaldı, tutuklandı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.