Sosyal medya bağlantılı MOSSAD ajanı operasyonu: 33 gözaltı

MOSSAD için Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyeti yürüttüğü değerlendirilen 33 kişi İstanbul merkezli sekiz ilde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gündem 2 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında MOSSAD’ın Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklularla ilgili keşif, takip, dayak ve adam kaçırma gibi faaliyetleri tespit edildi.

Uluslararası casusluk faaliyetleri içinde olabilecekleri değerlendirilen 46 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. İstanbul merkezli olmak üzere sekiz ilde 57 adrese operasyon düzenlendi, 33 şüpheli yakalandı. Operasyon kapsamında 13 şüpheliyi arama çalışmaları ise sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonda 143 bin 830 euro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, bir ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyal ele geçirildiğini açıkladı. 

Aktivistleri hedef almışlar

İsrail istihbarat servisi yetkililerinin şüphelilerle sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği, savaştan sonra Filistin lehine çalışan İsrail ve Filistinli aktivistlerin isim bilgilerini vererek bu kişileri takip etmelerini istediği öne sürüldü. Şüphelilerin aldıkları isim bilgileri doğrultusunda hedef kişileri takip ettiği, bazı kişilerin fotoğraflarını çekerek bu kişilere ait bilgileri İsrail ile paylaştığı da saptandı.

Altı ayda ikinci operasyon

Temmuz ayında MİT tarafından yapılan başka bir operasyonda MOSSAD’a çalıştığı tespiti yapılan ikisi Türk, beşi Arap yedi kişi İstanbul’da yakalanmıştı. MİT İstanbul Bölge Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma Daire Başkanlığı birimleri MOSSAD’ın Türkiye’deki haber alma faaliyetlerini aylarca adım adım takip edip operasyon düzenlemişti.

MOSSAD davasında yeni gelişme: MİT raporu geldiMOSSAD davasında yeni gelişme: MİT raporu geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.