‘Provokatif paylaşım’ operasyonu: 18 şüpheli gözaltında

Kuzey Irak'ta şehit olan dokuz askerin ardından provokatif paylaşım yaptığı değerlendirilen sosyal medya kullanıcılarına operasyon yapıldı. 170 sosyal medya hesabı tespit edildi, bunların 133'ünün yurtdışında olduğu açıklandı. 18 kişi gözaltında.

Gündem 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan PKKlılarla çıkan çatışmada Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar ve İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin şehit olmuştu.

Türkiye yasta: Pençe-Kilit Harekatı şehitlerine son görevTürkiye yasta: Pençe-Kilit Harekatı şehitlerine son görev

Şehit haberlerinin ardından Türkiye yasa boğuldu ve yediden yetmişe herkes şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Bununla birlikte sosyal medyada kışkırtıcı ve şehitlerin hatırasına saygısızlık olarak değerlendirilen mesaj paylaşanlar da oldu. Bu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 18 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu ve şu açıklamayı yaptı:

“Şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize ve Pençe Kilit Harekat bölgesine yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan şu ana kadar 170 hesap yönetici ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi. 133 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi ve haklarında adli işlemler başlatıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele, Güvenlik Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yurt içinde tespit edilen 37 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda 18’i yakalandı. 19’u ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.”

Çadırkentteki şehit ailesi Türkiye’nin yüreğini dağladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.