Motosikletin çarptığı kadın öldü, sürücü serbest: Adalet istiyorum

Diyarbakır'da bir kadına çarparak ölümüne neden olan sürücü adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı. Ölen kadının eşi karara tepkili: Bir imzayla kurtulmamalı.

Gündem 4 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Diyarbakır’da yaşayan Kıymet Gülbahar 28 Kasım’da misafirliğe gittiği evden dönüyordu, eşi Veysel Gülbahar’a da geleceğini haber vermişti. Eve dönüş yolunda Kayapınar ilçesine ulaşan kadın caddenin karşısına geçmek istedi ama bu sırada plakasız bir motosiklet çarptı. Yaklaşık dört metre sürüklenen Kıymet yerde hareketsiz yatarken sürücü de bir süre yerde kaldı ve daha sonra ayağa kalktı. Ancak ayakta uzun süre kalamayan sürücü yeniden düştü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine sağlık ekipleri kazanın olduğu caddeye geldi. Yerdeki kadına ve sürücüye yine çevredekiler müdahale etti.

Ağır yaralı kadın sağlık ekiplerince önce özel bir hastaneye, buradan da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakıma kaldırıldı. Kıymet iki gün sonra yaşam savaşını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturmada motosikleti kullanan M.V. gözaltına alındı. M.V. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 39 yaşındaki Kıymet ise Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Dicle ilçesindeki Kırsal Gölbaşı Mahallesi’nde toprağa verildi.

Sürücü M.V.’nin serbest bırakılmasına Kıymet’in eşi Veysel Gülbahar tepkili. Kazanın kendisine de haber verildiğini söyleyen 41 yaşındaki Veysel Gülbahar olay yerine gittiğinde eşinin baygın olduğunu gördüğünü anlattı: Her yerinde kırıklar ve çok kanaması vardı.

Sürücünün neden serbest bırakıldığını merak ettiğini aktaran Veysel Gülbahar “Sonuçta ortada bir ölüm var. Polis beni arayıp şikayetçi olup olmadığımı sordu. Ben de şikayetçi olduğumu söyleyip imzaladım. Eşimin güzel hayalleri vardı. Hayalleri bu dünyada yarım kaldı” dedi.

Sürücünün suçluysa cezasını adaletin vermesini isteyen Veysel Gülbahar sözlerini şöyle noktaladı:

“Bir gün de olsa, 10 yıl da olsa ve 100 yıl da olsa cezasını çeksin. Ben adaletin yerine gelmesini istiyorum. Serbest bırakılması beni çok rahatsız ediyor. Ciğerimizin ateşi daha da çok alevlendi. Sonuçta eşimdi ve hayat arkadaşımdı. Yüce savcıların ve hakimlerin önünde hesap versin. Bu örtbas edilmesin. Ben devletime ve adalete güveniyorum. Zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış. Bir imzayla kurtulmamalı.”

Yürüyen merdiven kazası: Bir buçuk yaşında bebeğin parmağı koptu   Yürüyen merdiven kazası: Bir buçuk yaşında bebeğin parmağı koptu   

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.