Motosikleti çalınan engelli çift evden çıkamaz oldu: Elinizi vicdanınıza koyun

Gaziantep’te, yürüme engelli Faruk-Seher Malak çiftinin kullandığı motosiklet, evlerinin önünden çalındı. Olaydan sonra evden çıkamaz hale geldiğini söyleyen Faruk Malak, "Tüm işlerimizi o motosikletle hallediyorum. Evden çıkamayacak duruma geldik" dedi.

Gündem 8 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Gaziantep’te yürüme engelli Faruk-Seher Malak çiftinin 4 Ağustos gecesi motoru çalındı.

2 yaşındayken çocuk felci geçiren, engelli çağrı merkezi çalışanı Faruk Malak, 3 ay önce 35 bin TL kredi çekerek aldığı 3 tekerlekli motosikletini evinin önüne park ederek kilitledi. Kimliği belirsiz 2 kişi, gece saatlerinde geldikleri evin önündeki motosikleti kilidini kırarak çaldı. Malak, sabah komşularının haber vermesi üzerine motosikletinin yerinde olmadığını görünce, durumu polise bildirerek, şikayetçi oldu.

‘3 ay önce almıştım’

Eşinin de kendisi gibi engelli olduğunu ve zor bir yaşam sürdürdüklerini söyleyen Faruk Malak, 3 ay önce 35 bin TL kredi çekerek motosikleti satın aldıklarını belirtti. Malak, insanların engelli bireylere yardımcı olması gerektiği yerde, onların en önemli taşıma araçlarını çalmasına anlam veremediğini ifade etti.

5 yaşındaki kızı Ecrin’i motosikleti ile her gün gezmeye çıkardığını anlatan Faruk Malak, “Motosikleti kredi çekerek almıştım. Engelli olduğumuz için motosikletin yanlarına teker taktırdık. Daha önce bir hayırsever motosiklet hediye etmişti ve onu kullanıyorduk. Ancak, kullanılamayacak hale geldiği için kredi çekip, yeni motosiklet aldık. Olay gecesi, 2 kişi motosikletle evin önüne geliyor.

Önce motosikletin kilidini kırıyorlar. Ardından motosikletimizi kendi motosikletlerine bağlayıp, halatla çekerek götürüyorlar. Ben de eşim de engelliyiz. Bu şekilde zor şartlarda yaşam sürdürmeye çalışıyoruz. Bu tür olayları zaten doğru bulmuyoruz ama bizim gibi engelli insanlara en son yapılacak bir şey. Bize yardımcı olunması gerekirken, insanların bizim elimizi kolumuzu kırarak, bizleri daha kötü duruma getirmeye çalışmaları anlam verebildiğimiz bir durum değil” dedi.

Faruk-Seher Malak çifti

‘Ellerini vicdanına koyup geri getirsinler’

Motosikletin ailesi ve kendisi için hayati bir önem taşıdığını söyleyen Faruk Malak, “Hırsızlığı komşularımın haber vermesiyle öğrendik. Hemen durumu polise bildirdik. Tutanaklar tutuldu, güvenlik kamera kayıtlarını da incelediler.

Şu anda bekliyoruz. Talebimiz bir an önce motosikletimizin bulunarak bize teslim edilmesi. Çünkü hayati bir önem taşıyor. Maddi boyutunu geçtik, o araç bizim el ve ayağımız gibiydi. Hala borcu da duruyor. 35 bin TL kredi çekmiştim. Hırsızlara da şunu söylemek isterim; o bizim elimiz, ayağımız. Sağlıklı bir kişiye koltuk değneklerimi versem, onunla yürüyemez. Tekerlekli sandalye de oturamaz, bir yere gidip gelemez. Bu motosiklet te bizim elimiz, ayağımızdı. Bir an önce ellerini vicdanına koyup geri getirsinler. Ben tüm işlerimizi o motosikletle hallediyorum. İşe, alışverişe, kızımı gezmeye götürüyordum.

Ama şimdi bir şey yapamıyorum. İşe bile motosikletim olmadığı için taksi tutup gitmek zorunda kalacağım ve bu da üzerimize ekstra maddi yük getirecek. Bunun için bir an önce hırsızların insafa gelip motosikletimi geri getirmesini veya polislerin bulmasını istiyorum” diye konuştu.

Halat ile çekerek götürdü

Hırsızlık anı, hem güvenlik kamerasına hem de bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kimliği belirsiz 2 şüphelinin motosikletle gelip, Faruk Malak’ın motosikletinin kilidini kırdığı ve bir halat ile çekerek götürdüğü görüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Ağabey, engelli kardeşinin telefonuna bakınca dehşete düştüAğabey, engelli kardeşinin telefonuna bakınca dehşete düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.