MSB: Araç kazasında bir asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde araç kazası sonucu yaralanan tankçı sözleşmeli er Abdulkadir Akıncı'nın şehit olduğunu açıkladı.

Gündem 24 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Türkiye, 27 Şubat 2020’de Suriye’nin İdlib bölgesinin kuzeyine Bahar Kalkanı Harekatı’nı başlatmıştı. O tarihten bu yana da kuzeyde Türkiye sınırı, güneyde de Ebu Duhur-Saraqib hattına kadar olan 4 bin kilometrekarelik bir alan Bahar Kalkanı Harekat bölgesi olarak adlandırılıyor. Türkiye burayı uzun süredir destek verdiği ve kendisini ‘Suriye Milli Ordusu’ olarak adlandıran gruplarla beraber kontrol ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dört ay önceki Arap Birliği toplantısında seneler sonra aynı kare içinde yer aldığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise Türkiye’nin buradan çekilmesini istiyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) dün Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde araç kazası sonucu yaralanan tankçı sözleşmeli er Abdulkadir Akıncı’nın şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle: “Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde araç kazası nedeniyle yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 23 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.