Oğlu sınıfta kalınca, okul müdürünü vurmak için okula gitti, neyse ki silahı tutukluk yaptı

Manisa'da oğlunun sınıfta bırakılmasına çok sinirlenen bir veli hırsını okul müdüründen çıkartmaya kalkıştı, tabancasını alıp okula gitti. Ama neyse ki silahı tutukluk yaptı. Müdür Mustafa Örnek ölümün kıyısından dönerken saldırgan kaçtı.

Gündem 14 Eylül 2024

Türkiye’de hayatın her alanında artan şiddet eğitim emekçilerini de vuruyor. Eğitim kurumlarında öğretmenlerin maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik şiddet vakaları hem eğitim ortamını olumsuz etkiliyor, hem de öğretmenlerin mesleki motivasyonlarını düşürüyor.

Mayısta İstanbul’da öğretmen İbrahim Oktugan, eski öğrencisi tarafından öldürülmüştü. Bunun üzerine iktidar, eğitimde şiddeti önlemeye yönelik yeni yasa hazırlığı için kolları sıvadı. Temmuzda da ‘Öğretmenlik Mesleği Kanunu’ Meclis’te kabul edildi. Ancak yine de şiddet durmuyor.

Üç gün önce Manisa’nın Yunusemre ilçesinde sıradan bir okul günü adeta bir kabusa dönüştü.

Olay Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda meydana geldi. Oğlu A.T.’nin sınıf tekrarı yapmasına öfkelenen Sait Tan, önce telefonla aradığı okul yöneticilerine tehditler savurdu. Ardından okulun önüne geldi. Öfkeli veli okul müdürü Mustafa Örnek’i dışarı çağırdı. Örnek olacaklardan habersiz karşısındaki veliyi yatıştırmaya çalışarak dışarı çıktı.

Ancak Tan’ın niyeti barışçıl değildi. Bir anda belinden çıkardığı tabancayı müdüre doğrulttu. Tan tetiğe bastı ancak silahı tutukluk yaptı. Yine de pişman olmadı. Tetiğe tekrar tekrar bastı ama silah yine ateşlenmedi. Böylelikle bir felaketin kıyısından dönüldü. Müdür Örnek hayatına kast edilen bu anda şans eseri yara almadan kurtuldu.

Daha sonra saldırgan bir süre aracında oturdu. Ardından okul önünde bir el ateş ederek hızla uzaklaştı. Polis ekipleri, Sait Tan’ı yakalamak için geniş çaplı bir arama başlattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.