Müebbet hapis müptelası olmuş: İki kişiyi daha öldürdü, birini de ağır yaraladı

İzmir'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bülent Şengün isimli şahıs kısa sürede gerçekleştirdiği seri gasp ve cinayetlerle iki kişiyi öldürdü bir kişiyi ağır yaraladı. Şengün daha önce müebbet hapis cezası da almış.

Gündem 2 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: Bülent Şengün.

İzmir’in Ayrancılar Mahallesi’nde Bülent Şengün önce bir taksiciyi gasp ederek öldürdü, ardından bir ticari araç çalıp o araçla bir markete gitti. Marketteki çalışanı da yaralayıp kaçan ve bu olaydan kısa bir süre sonra ATM’den para çeken bir kişiyi öldüren Şengün polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

İlk kurbanı taksiciydi

İddiaya göre Bülent Şengün taksici Arif Karabacak’ın kullandığı 35 AP 582 plakalı taksiye binerek Yazıbaşı Mahallesi’ne gitmek istedi. Karabacak’ı ıssız bir tarlaya götüren Şengün tarlada taksiciyi başından vurarak öldürdü. Sonra da takside bulduğu paraları alarak kaçtı.

Kaçarken yolda rastladığı bir hafif ticari aracı gasbeden Şengün aracın sürücüsünü etkisiz hale getirdi ve Torbalı ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yöneldi. Burada yol üstü bir markete giren Şengün market çalışanı İlayda Algar’ı tabancayla ağır yaraladı. Hızla oradan da uzaklaşan Şengün’ün sonraki hedefi ATM’de para çekmekte olan bir vatandaştı.

Para çekerken öldürdü

Olayın bildirilmesiyle alarma geçen İzmir Emniyeti polis ve jandarma ekipleri birlikte şüphelinin peşine düştü. Gasp ettiği araçla Karabağlar’a gitmekte olan Şengün Paşaköprü Mezarlığı yakınlarında bir ATM’den para çeken Engin K. isimli kişiyi de gasp ettikten sonra tabancayla vurarak onu da öldürdü.

Kaçışını sürdüren Bülent Şengün Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi’ne girerken Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Şengün gözaltına alındı, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İlk işlemleri tamamlanan zanlının Asayiş Şube Müdürlüğü’ne sevk edileceği öğrenildi.

Gözaltına alınan Şengün’ün üzerinde yapılan aramada ‘ecstasy’ olarak bilinen 13 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Daha önce müebbet hapis cezası almış

Bülent Şengün’ün 2004’te Yazıbaşı Mahallesi’ndeki evinde öldürülen Salih Şahin’in katil zanlılarından olduğu öğrenildi. Şengün’ün bir arkadaşıyla birlikte Şahin’i parası için öldürdüğü ve bu nedenle ‘adam öldürmek’ten müebbet hapis cezası aldığı, ‘yağma’ suçundan da suçlu bulunup cezalandırıldığı öğrenildi.

Denetimli serbestlikle 2019 yılında hapisten çıkan ve karara itiraz eden Şengün 2020 yılında bir kez daha müebbet hapis cezasıyla cezaevine gönderildi. Kısa süre sonra yeniden cezaevinden çıkan Şengün’ün Yazıbaşı’da ikametine devam ettiği belirtildi.

İfadesi ortaya çıktı

Şüpheli Şengün’ün emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Şengün’ün “Uyuşturucu bağımlısıyım. Bu cinayetleri de uyuşturucunun etkisiyle yaptım. Uyuşturucu parası bulmak için bu olayları gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.

Şüphelinin olayları gerçekleştirdiği sırada uyuşturucu madde etkisinde olduğu belirlendi.

Şengün, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Aracın önünü kesip kaçırdılar, işkenceyle gasp ettilerAracın önünü kesip kaçırdılar, işkenceyle gasp ettiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.