Müftülük başarı ödülü verdiği kadınların yüzünü buzladı

Konya Karatay İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda hafızlık sınavında başarılı olan öğrencilere diplomaları verildi. Törende çekilen fotoğraflarda diploma ve plaket alan kadınların yüzleri buzlandı.

Gündem 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı yıllardır Türkiye’nin her tarafında hafızlığı teşvik ediyor, bu amaçla kurslar ve yarışmalar düzenliyor, başarılı olan hafız ve hafizelere de hem hafızlık belgesi hem de başarı plaketi veriyor.

İşte böyle bir belge ve plaket dağıtma töreni de Konya’nın Karatay ilçesinde gerçekleşti. Önce ilçe müftüsü törende konuşma yaptı, ardından il müftüsü Prof. Dr. Ali Öge konuştu.  Ardından başarılı olan hafız ve hafizelere belgeleriyle plaketler sahnede takdim edildi. Törenin her aşamasında fotoğraflar çekildi, belge alan erkek ve kadınlar fotoğrafçılara poz verdi.

Ama tören sonrası Karatay Müftülüğü nedense hafizelerin belge ve plaket alma görüntülerini kendi sosyal medyasında paylaşırken genç kadınların yüzlerini buzladı. Buna karşılık ödül alan hafızların yüzleri ise açıkça yayınlandı.

Hafizelerin yüzlerinin neden buzlandığı anlaşılamadı. Buzlanmış fotoğraflar halen müftülüğün web sitesinde de duruyor.

Sakarya Müftüsü: El Hamis vehhabilik propagandası yapmadıSakarya Müftüsü: El Hamis vehhabilik propagandası yapmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.