Muğla’da orman yangını soruşturması: Baba ve oğlu tutuklandı

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınları ve bu yangınların çıkış nedenine ilişkin soruşturmalar devam ediyor. Muğla Yatağan'da çıkan orman yangınına ilişkin soruşturmada arıcı bir baba ve oğlu tutuklandı.

Gündem 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan baba ile oğlu adliyeye sevk edildi. / Fotoğraf: AA

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Yava Mahallesi geçenlerde orman yangınıyla sarsıldı. Yangının başlangıç noktası bölgedeki arı kovanlarının olduğu alan olarak tespit edildi. Soruşturmada 78 yaşındaki baba M.Ş. ile 47 yaşındaki oğlu İ.Ş. gözaltına alındı.

Yangının olduğu gün M.Ş. ve İ.Ş. arı kovanlarına bakım yapmak üzere sabah saat 10.00 civarında bölgeye gitmişti. İkili arı körüğünü çakmakla tutuşturduklarını ve başka ateş yakmadıklarını iddia etti. İşlerini tamamladıktan sonra körüğü söndürüp bölgeden ayrıldıklarını belirten şüpheliler yangından sorumlu olmadıklarını savundu.

Ancak görgü tanıkları yangının arı kovanlarının bulunduğu alanda başladığını belirtti. M.Ş. ve İ.Ş.’nin o arazide arıcılık izni olmadığı da ortaya çıktı.

Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonucunda baba ve oğul hakkında yangına neden oldukları iddiasıyla işlem yaptı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Datça’da bir gözaltı, bir tutuklama

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını da bölgeyi hareketlendirdi. Yangın iki gün önce Batır Kızılbük mevkisinde başladı ve hemen ardından jandarma ekipleri harekete geçti. Yangınla ilgili araştırmalar sırasında “dur” ihtarına uymayan bir şüpheli dağlık araziye kaçtı.

Jandarma ekipleri yoğun arama sonucu şüphelinin arazide izini buldu. Yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bu kişi gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri olayla bağlantılı bir kişiyi daha gözaltına aldı. Bu kişinin jandarmadaki işlemleri de devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Batır Kızılbük mevkisinde çıkan orman yangınının sebebiyet verdiği sanılan şüphelinin yakalandığını duyurmuştu. Yangın hem bölge halkını hem de yetkilileri alarma geçirmişti.

Yurt genelinde orman yangınlarıyla ilgili 9 kişi tutuklandı

Yedi ilde toplam dokuz tutuklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 12-17 Ağustos tarihlerinde Türkiye’nin çeşitli illerinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili önemli bir açıklama yapmıştı. Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak’ta çıkan bu yangınlarla ilgili yürütülen soruşturmalar sonucunda gözaltına alınan 22 kişiden dokuzunun tutuklandığını duyurmuştu.

Bakan Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu orman yangınlarının araştırılmasının titizlikle ve geniş bir şekilde yürütüldüğünü belirtmişti. Şüphelilerden beşinin adli kontrol altında tutulduğunu, birinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını söyledi. Ayrıca yedi şüpheli de gözaltında.

Ormanların Türkiye’nin hayat kaynağı olduğuna dikkat çeken Tunç “Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yeşil vatanımızı korumak için fedakarca görev yapan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” demişti.

Türkiye kabusu yaşadı: Orman yangınlarına müdahale sürüyor, birçok yerde kontrol altındaTürkiye kabusu yaşadı: Orman yangınlarına müdahale sürüyor, birçok yerde kontrol altında

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangını: 'Adeta üç günlük seferberlik ilan ettik'Türkiye’nin dört bir yanında orman yangını: ‘Adeta üç günlük seferberlik ilan ettik’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.