Muhtar cinayetinde karar: Aynı aileden dört kişiye müebbet hapis

Isparta'da bir yıl önce muhtar Yüksel Ülperen'i öldürmekten yargılanan Bayram Özgen, çocukları Tevfik ve Hüseyin ile eşi Emine Özgen ömür boyu, olay tarihinde 18 yaşından küçük oğulları Bekir Özgen ise 15 yıl hapip cezasına çarptırıldı.

Gündem 21 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Isparta’nın Senirkent ilçesine bağlı Büyük Kabaca beldesi Karşı Mahalle muhtarı Yüksel Ülperen (44) geçen yıl 11 Aralık’ta uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Ardından Bayram Özgen (51) ve Emine Özgen (41) çifti, çocukları Hüseyin Özgen (22) ve olay tarihinde 17 yaşında olan Bekir Özgen (18) ile Bayram Özgen’in ilk eşinden olan oğlu Tevfik Özgen (31) gözaltına alınmıştı.

Bunlardan Bekir Özgen soruşturma sırasında cinayeti kendisinin işlediğini söylemiş, ama otopside Ülperen’in birden fazla ateşli silahla vurulduğu tespit edilmişti. Savcılık da olay yerindeki tüm aile bireylerini tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etmişti.

Mahkeme azmettirici olduğu ileri sürülen Emine Özgen’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğerlerinin tutuklanmasına karar vermişti. İddianame hazırlandı ve Bayram Özgen, oğulları Tevfik, Hüseyin ve Bekir Özgen hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘ateşli silah satın alma, bulundurma’ suçlarından ömür boyu hapis, Emine Özgen hakkında ise ‘azmettirme’ suçundan 30 yıl hapis cezası istendi.

Önceki gün Isparta 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması vardı. Tutuksuz Emine Özgen dışındaki tüm sanıklar salonda hazır bulundu. Öldürülen Yüksel Ülperen’in eşi Ümmü, kızı Gülşen ve başka suçtan dolayı tutuklu oğlu Mehmet Ülperen de müşteki sıfatıyla duruşmaya katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşma salonunda sanıklardan Tevfik Özgen’in eşi ile Yüksel Ülperen’in kız kardeşi birbirine sataşınca mahkeme başkanı ikisini de dışarı çıkardı.

Savunmaları istendi

Savcının sanıkların ‘fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak halinde cinayet işleme’ suçunu işledikleri gerekçesiyle ayrı ayrı ömür boyu hapis cezası istediğini belirten mahkeme başkanı, şikâyetçi ve sanıklardan mütalaaya karşı savunma ve görüşlerini istedi.

Şikâyetçi avukatı Mehmet Ali Ertuğrul mütalaaya aynen katıldıklarını söyledi, sanıkların cezalandırılmasını, tutuksuz yargılanan Emine Özgen’in de tutuklanmasını talep etti. Ümmü, Gülşen ve Mehmet Ülperen de bu talepleri tekrarladı.

‘Çok pişmanım, özür diliyorum’

Sanık Bekir Özgen iki sayfadan oluşan yazılı savunmasında “Yüksel amca silahını çekmese ateş etmeyecektim. Olaydan dolayı çok üzgünüm, pişmanım, ailesinden özür diliyorum ve affetmelerini istiyorum” dedi.

Sanık Hüseyin Özgen de Yüksel Ülperen’e tabancayla kendisinin ateş ettiğini, pişman olduğunu söyledi. Bayram Özgen olayla ilgisi olmadığını söyleyip beraat isterken Tevfik Özgen de aynı gerekçeyle tahliyesini istedi.

Tüm aile ceza aldı

Karar için duruşmaya 20 dakikalık ara verildi. Aranın ardından duruşma salonuna dönen mahkeme heyeti Bayram, Emine, Tevfik, Hüseyin ve Bekir Özgen hakkında ‘fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak halinde kasten öldürme’ suçu işledikleri gerekçesiyle ömür boyu hapis cezası verdi.

Bekir Özgen’in olay tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle cezası 15 yıla indirildi, sanıklara iyi hal indirimi uygulanmadı. Ayrıca sanıklardan dördüne ‘ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçundan ikişer yıl, Bekir Özgen’e ise aynı suçtan 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Polise saldırdılar

Duruşmadan sonra adliye bahçesinde sanık yakınları ve şikâyetçiler  yeniden kavgaya tutuştu ve polis tarafları zorlukla ayırdı. Şikâyetçilerden Gülşen Ülperen de polis memuruna arbedede tokat attığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Evlenme teklifi aldı, ertesi gün uçurumdan düştü: Erkek arkadaşı şimdi cinayet sanığıEvlenme teklifi aldı, ertesi gün uçurumdan düştü: Erkek arkadaşı şimdi cinayet sanığı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.