Muhtar kavgaları seçimi birbirine kattı

Türkiye'nin dört bir yanında muhtar adayları arasında kavgalar çıktı. Diyarbakır'da çıkan kavgada bir kişi öldü.

Gündem 31 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinin Güneş mahallesi.

Vatandaşların ülkenin dört bir yanında oy verdiği sandıklarda kavgalar da eksik olmadı. Kavgaların ana nedeni muhtarlık seçimi oldu. En çok kavga Şanlıurfa’da çıktı.
14 Mayıs’taki genel seçimde de sandık kavgalarıyla gündeme gelen Şanlıurfa bu seçimde de muhtar adayları arasında çıkan kavgalarla gündeme geldi. Şanlıurfa’nın birçok mahallesinde ailelerin de karıştığı taşlı sopalı kavgalar yaşandı.

Şanlıurfa kent merkezi ile ilçelerinde ‘muhtarlık’ seçimleri nedeniyle çıkan kavgalarda 15 kişi yaralandı.
Kent merkezi ile Harran ve Bozova ilçelerindeki bazı mahallelerde ‘muhtarlık’ seçimleri nedeniyle kavgalar çıktı. Muhtar adayı yakınları arasında çıkan kavgalarda dördü tabanca ile olmak üzere 15 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken altı şüpheli gözaltına alındı. Bozova ilçesi Ürünlü Mahallesi’ndeki kavga ise jandarmanın hava ateş açması ile sonlandırıldı.

Akkuş mahallesinde taraflar arasında taşlı sopalı kavga çıktı.

Şanlıurfa Harran ilçesine bağlı kırsal Akkuş Mahallesinde de iki grup arasında oy vermeyle ilgili tartışma çıktı. Tarafların tartışması kısa sürede büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü. 10Haber’e konuşan mevcut muhtar Ahmet Ersalır “Muhtarlıkla ilgili iki adayın taraftarları kavga etti. Kavgayı yatıştırdık. Şu an bir durum sakin” dedi.
Şanlıurfa kent merkezi ile ilçelerinde ‘muhtarlık’ seçimleri nedeniyle çıkan kavgalarda 15 kişi, yaralandı.

Kavga can aldı

Diyarbakır’da da muhtarlık seçimi kavgasında silahlar konuştu. Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin kırsal Ağaçlıdere Mahallesi’nde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.Yaralılar kentteki hastanelere kaldırıldı. Kavga sırasında bölgeye sevk edilen ambulanslardan 2’sine atılan taşlar nedeniyle hasar gördü.

Ağrı’da muhtar kavgasını özel harekat polisleri ayırdı

Ağrı’da 100’üncü Yıl YİBO’da muhtarlar arasında adayları yönlendirme iddiasıyla kavga çıktı. Kavgaya adayların yakınları da dahil oldu. Taraflar arasında itişmeler yaşanırken, bölgeye özel harekat ve çevik kuvvet polisleri sevk edildi. Olaya müdahale eden ekipler, tarafları ayırdı. Kalkan kullanmak zorunda kalan polis, tarafları okulun dışına çıkarıp bölgeden uzaklaştırdı.

Ağrı’daki kavgayı özel harekat polisleri ayırdı.

Batman’da oy verme işlemi sırasında muhtar adayları arasında da kavga çıktı. Edinilen bilgilere göre olay, Batman Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Henüz bilinmeyen nedenle muhtar adayları arasında başlayan sözlü tartışma. kavgaya dönüştü. Çıkan arbedeye polis ekipleri muhale etti. Olayın yaşandığı okulda polis, geniş güvenlik önlemi aldı.

Bayburt’un Balca köyünde iki grup arasında muhtarlık seçimiyle ilgili başlayan tartışma kavgaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kavga sırasında darp sonucu yaralanan Talip Yıldırım, Bayburt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Biber gazı ile müdahale

Düzce’de polis, muhtar adayı yakınlarının kavgasını biber gazı ile müdahale ederek sonlandırdı.

Olay, öğle saatlerinde Kiremitocağı Mahallesi’ndeki Uzun Mustafa İlkokulu’nda meydana geldi. Kiremitocağı Mahallesi muhtar adayları Şenol Demirtaş ile Selçuk Çelik’in yakınları arasında tartışma çıktı. Okul içinde başlayan tartışma, bahçeye taşarak kavgaya dönüştü. Taraflar, birbirlerine tekme, tokat ve yumruklarla vurdu. Görevli polislerin ayırmaya çalıştığı kavgada biber gazı ile müdahalede bulunuldu. Müdahale sonrası taraflar ayrılırken, kavgaya karışanlar gözaltına alındı.

Fatih’te birbirlerine girdiler

İstanbul’da da muhtar adayları arasında kavga çıktı. Fatih ilçesindeki bir okulda iki muhtar adayı arasında kavga çıktı. Okul bahçesinde başlayan kavga dışarı taştı. İki taraf tekmelerle yumruklarla birbirine girdi. Ataşehir Örnek mahallesinde de muhtar adayları arasında kavga çıktı. Okul dışına taşan kavgayı bekçi havaya üç el ateş ederek ayırdı.

Muhtarlık savaşları: İki aile çatıştı, bir kişi öldü, dört kişi yaralandıMuhtarlık savaşları: İki aile çatıştı, bir kişi öldü, dört kişi yaralandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.