Münevver Karabulut’un ailesi de savcılığa ‘Mezar açılsın’ diye başvurdu

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu'ndan sonra Karabulut ailesi de Garipoğlu'nun mezarının açılması talebini yineledi. Daha önce mezar açılma talepleri reddedilen Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu.

Gündem 9 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Bahçeşehir’de 2009’da Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak oğlunun mezarının açılması (Feth-i Kabir) ve DNA eşleştirmesi yapılarak gerçeğin ortaya çıkarılması talebinde bulunmuştu. Karabulut’un ailesi de bu gelişmenin ardından tekrardan savcılığa mezarın açılması için başvurada bulundu.

17 yaşındayken katledilen ve parçalanmış cesedi Etiler’deki bir çöp konteynerinde bulunan genç kızın katili Cem Garipoğlu, 197 gün firar ettikten sonra Bahçelievler’de bulunmuştu. Katil Garipoğlu, tutuklandıktan sonra 10 Ekim 2014’te intihar etmişti.

Fakat 2021 yılında Gariopoğlu Ailesi tarafından sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta, Münevver Karabulut’un öldürüldüğü odada ve kanının bulaştığı kanlı koltuk üzerinde poz verdiği anlaşılmıştı.

Bunun Cem Garipoğlu’nun kaçtığına veya kaçırıldığına inanan baba Süreyya Karabulut, mezarının açılması için suç duyurusunda bulunmuş fakat talebi reddedilmişti.

Dokuz yıllık şüphede sona mı gelindi: Babası da Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasını istediDokuz yıllık şüphede sona mı gelindi: Babası da Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasını istedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.