Müvekkilinin nafakasını 9 yıl boyunca cebine atan avukat: Unutmuşuz, o parayı yemişiz

Ayşe Ç.'ye boşanmasının ardından 400 TL nafaka bağlandı. Nafakayı 9 yıl boyunca avukatının aldığı ve kadına vermediği anlaşıldı. Sorulunca avukat 'O parayı yemişiz' dedi. Mahkeme avukata yine de iyi hal indirimi yaptı, cezayı açıklamayı geri bıraktı.

Gündem 2 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ankara’da müvekkili emekli hemşire Ayşe Ç.’nin 2 çocuğu için eski eşinin ödediği 400 lira nafakayı 9 yıl boyunca aldığı suçlamasıyla avukat Hasan C.’ye, ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’ suçundan dava açıldı. Avukata, pişman olması ve sabıkası bulunmaması indirim nedeni sayılarak 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Emekli hemşire Ayşe Ç., eşinden boşanırken, mahkemenin 2 çocuğu için toplam 400 lira olarak belirlediği nafaka bedelini 9 yıl boyunca kendisine teslim etmeyen avukatı Hasan C. hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan avukat Hasan C.’ye, ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’ suçundan önce 1 yıl 15 gün hapis ve 500 gün adli para cezası verildi. Mahkeme, sanığın söz konusu parayı soruşturma aşamasında ödemesi, pişmanlık göstermesi ve sabıkasız olmasını da göz önünde bulundurarak cezayı 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezasına düşürüp, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ayşe Ç. karara tepki gösterdi. Ayşe Ç., eşinden boşandıktan 2 ay sonra, avukatı Hasan C.’nin ‘nafakanız yatmıyor’ dediğini ileri sürerek şöyle konuştu:

“Biz nafaka yatmıyor diye yaklaşık 9 yıl boyunca bu durumu sorgulamadık. Fakat nafaka yatmaya devam etmiş. Kızım evlendikten sonra babası oğlumu arıyor. ‘Kardeşin evlendi; ama hala nafaka yatıyor’ diyor. Bunun üzerine avukatımızı aradım ve yanına gittim. Bana cevap olarak ‘Biz o dosyayı kaldırmışız, unutmuşuz ve o parayı yemişiz’ dedi. ‘Bu durumda ne yapalım?’ dediğimde ise ‘anlaşırız’ dedi. Bize cüzi bir rakam teklif etti. Ben de kabul etmedim. Benim önerdiğim rakamı da o kabul etmedi. Daha sonra içinde bulunduğumuz yasal süreci başlattık.”

Yargıtaydan 'Kaynanaya hakaret eden geline nafaka yok' kararıYargıtaydan ‘Kaynanaya hakaret eden geline nafaka yok’ kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.