Naci Görür’den aktif fay uyarısı

Malatya'da meydana gelen 4,6 büyüklüğünde deprem paniğe neden oldu. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür "Sanıyorum burada Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay var" dedi.

Gündem 29 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.34’te 4,6 büyüklüğünde deprem oldu. Çevre illerden de hissedilen deprem panik yarattı. Yıkılma tehlikesi bulunan bir bina nedeniyle cadde trafiğe kapatıldı.

Yer Bilimci, Prof. Dr. Naci Görür Malatya’daki depremle ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Görür mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmediğine dikkat çekti.

Deprem uzmanı Görür Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif fay olduğu uyarısı yaptı. Görür paylaşımında şöyle dedi:

“Malatya Görgü- Yeşilyurt’ta 4,7 deprem oldu. Mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmemesine rağmen ben burada son aylardaki depremleri yerine koydum. Sanıyorum burada Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay var (Şekil). Bu fay Malatya Fayı’na paralel. Belki de Doğanşehir Fayı bu alanlara uzanıyor. Geçmiş olsun.”

Naci Görür'den 'Gemlik' çıkışı: Taşınmazsa büyük acılar yaşanırNaci Görür’den ‘Gemlik’ çıkışı: Taşınmazsa büyük acılar yaşanır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.