Rasim Ozan Kütahyalı’dan Nagehan Alçı’ya hakaretler: ‘Hizmetçi’, ‘Kart karı’, ‘İdiot’

Nagehan Alçı eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı'nın kendisine yolladığı hakaret ve tehdit dolu mesajları yargıya taşıdı. Dilekçeye göre Kütahyalı, Alçı'ya zorla banka belgeleri imzalatmış, kredi kartları alıp başkalarına kullandırtmış

Gündem 5 Temmuz 2024

Gazeteci Nagehan Alçı ve TV programcısı Rasim Ozan Kütahyalı geçen sene 13 yıllık evliliklerini sonlandırmıştı.

Ancak Alçı ve Kütahyalı’nın evlilikleri kadar boşanmaları da gündemden düşmedi. Alçı üç hafta önce Rasim Ozan Kütahyalı’dan uzun yıllar psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğünü belirtip bunun boşandıktan sonra da devam ettiğini söylemişti. Daha sonra da hem ceza, hem de 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde Kütahyalı’nın Alçı’ya ettiği küfür, tehdit, hakaret mesajları da yer aldı.

‘B yüzü’nün haberine göre Rasim Ozan Kğtahyalı’nın ikiz çocuklarının annesi Nagehan Alçı’ya gönderdiği mesajlardan bazıları şöyle:

‘Loser insan’, ‘loser yaratık’, ‘düşük seviyeli başarısız zavallı’, ‘şımarık, küstah’, ‘sahte ve sinsi insan’, ‘yeteneksiz’, ‘aptal’, ‘cahil’, ‘hizmetçi, İbrahim Tatlıses’in kadını mısın’, ‘köpek oldun’, ‘köpek gibi hizmetçilik ediyorsun’, ‘tiksiniyorum senin alaturka rezil kimliğinden’, ‘onurlu ol, gururlu ol’, ‘Nagehan sen idiotsun, salaksın’, ‘ruhen çirkin bir insansın’, ‘için çürümüş, bunamış, bunak’, ‘öldün sen öldüüünnnn’, ‘seninle ROK’un karısı diye fantezi yapıyolar, buradan iş çıkar mı diye düşünüyorlar.’

Cavit Çağlar ve Aydın Doğan’a küfür

Avukatın dilekçesinde 28 Mayıs’ta aralarında Alçı’nın da olduğu pek çok gazetecinin katıldığı bir yemek davetinden sonra Kütahyalı’nın attığı hakaret ve tehdit mesajları da yer aldı:

“Yemek davetine katıldığı için hem müvekkile hem de davette bulunan aralarında Cavit Çağlar, Aydın Doğan gibi kamuoyunda tanınmış son derece saygın kişilere ‘Sen o şerefsizlerin cumartesi masasında meze olan, onlara yalakalık eden 47 yaşında kart bir kadınsın, Cavit Çağlar başta olmak üzere tüm o…çocuklarını anasından doğduğuna pişman edeceğim’, ‘Git o itlere de okut cumartesi onların masasında meze olurken’ demek (yazmak) suretiyle hakaret etmiştir.”

‘Kütahyalı, Alçı’ya zorla banka evrakları imzalattı’

Dilekçede Kütahyalı’nın boşanmadan önce Nagehan Alçı adına kredi kartları çıkarttığı ve bazı banka evraklarını zorla imzalattığı da iddia edildi:

”Rasim Ozan Kütahyalı evlilik birliği devam ettiği sırada davacı müvekkile çok sayıda banka evrakını zorla imzalatmış, müvekkilden aldığı vekaleti kötüye kullanarak davacı Nagehan Alçı adına çok sayıda yüksek limitli kredi kartı çıkartmış, bir kısmını kendisi kullanmış, bir kısmını ise müvekkilin bilgi ve onayı dışında üçüncü kişilere kullandırarak bu kullandırmadan haksız kazanç elde etmiştir. Söz konusu kredi kartlarının üçüncü kişiler tarafından kullanıldığından müvekkilin kendisine T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 261 017 ** vergi kimlik no’lu Elif D. isimli şahsa ilişkin yapılan soruşturma kapsamında tebligat gönderilerek müvekkilin ifadeye çağrılması sonucu haberi olmuştur. Davacı müvekkil gerek evlilik birliği devam ederken, gerek boşanma aşamasında, gerekse de boşanma kesinleştikten sonra bu kredi kartlarını iptal ettirmek istediğini defalarca dile getirmişse de her defasında davalı tarafından ağır şekilde tehdit ve manipüle edilmiştir. Davacı müvekkilin söz konusu kredi kartlarının borçlarının ödenerek bunların kullanıma kapatılmasına ilişkin isteğini dile getirdiği ve karşılığında davalı tarafından tehdit edildiği sayısız mesaj tarafımızdan şikayet dosyamıza sunulacaktır.”

‘Kütahyalı ve babası Alçı’nın arkadaşların arıyor’

Dilekçede Kütahyalı ve babasının Alçı’nın arkadaşlarını arayarak asılsız beyanda bulundukları kaydedildi:

“Davalı Rasim Ozan Kütahyalı devamlı suretle müvekkili ‘üzerine iftira atmak, rezil etmek, insan içine çıkamaz hale getirmekle’ tehdit etmektedir. Nitekim davalı ve babası davacının gazeteci arkadaş ve tanıdıklarını arayarak müvekkil hakkında asılsız beyanlarda bulunmuştur. Davalı ve babası tarafından telefonla aranan gazeteciler tarafımızdan huzurda tanığımız olarak dinletilecek olup davalının babasına ilişkin tüm şikayet ve dava haklarımızı da ayrıca saklı tutarız.”

‘Kendisini polis olarak tanıtıp mesaj attı’

Dilekçeyle birlikte savcılığa Kütahyalı’ya ait olduğu belirtilen bir de telefon teslim edilmiş. Telefonda yer alan mesajlardan örnekler şöyle:

“Söz konusu telefonun incelenmesi ile de görüleceği üzere davalı hem söz konusu telefonu hem de aktif kullanmakta olduğu diğer hat ve telefonları kullanarak kendisini ‘polis’ olarak tanıtmakta, ‘Rasim Ozan 3’ şeklinde kaydettiği telefonda profil fotoğrafını polis amblemi yaparak ve açıkça ‘Sayın Mustafa Ertekin Başkanım şu anda sizi izliyorum KRT kanalında ve hayran oldum dik duruşunuza. Ben Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğunda görevli bir polis memuruyum. Koruma Şubede görevliyim. Bu mesajı sizi Nagehan Alçı denen Yunan yandaşı sözde gazeteciyle aynı programda görünce yazmak istedim. Nihal Bengisu da vatan haini, Nagehan Alçı da vatan haini’; ‘Nagehan Alçı da bu Yunan ajanına uzun zamandır angaje olmuş durumda. Tamamen Chrissodoulis’in kontrolünde. Yunan menfaatleri tarafından Nagehan Alçı yönlendiriliyor’ demek suretiyle ülkesine, milletine ve vatanına en derin kalbi hislerle bağlı müvekkili ‘vatan haini’ olmakla suçlamakta, müvekkil aleyhine en çirkin şekilde iftira ve hakaret suçlarını işlemekte, kendisini hukuka aykırı şekilde kamu görevlisi olarak tanıtarak yine ayrı bir suçun konusu olmaktadır. Davalının söz konusu fiillerinin tamamı davacı müvekkilin kişilik haklarına açıkça ağır ve telafisi imkansız zarar vermiştir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.