Narin cinayetinde iddianame tamamlandı: Bir numaralı sanık amca

8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde 2 ay geride kalırken soruşturmanın tamamlandığı bildirildi. Soruşturmada iddianame hazırlandı ve bir numaralı sanığın tutuklu amca olduğu ortaya çıktı.

Gündem 21 Ekim 2024

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın, 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılması olayında soruşturma tamamlandı.

Cinayetle ilgili Narin’in annesi, ağabeyi ve amcası başta olmak üzere 12 kişi tutuklandı ve soruşturma yürüten savcılık, soruşturmanın sonuna gelerek iddianamesini hazırladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı ve soruşturmayı yürüten savcılar bir toplantı yaptı ve iddianameye son şeklini verdi.

Soruşturmada, ilk olarak aracında Narin’in DNA’sı bulunan amca Salim Güran gözaltına alınıp tutuklandı. İtirafçı olan Nevzat Bahtiyar ise Narin’in cansız bedenini amca Salim Güran’dan aldığını açıkladı. Narin, gözyaşları ile toprağa verilirken soruşturma genişletildi ve küçük kızın tüm ailesi gözaltına alındı.

Bugüne kadar Muhtar amca Salim Güran, Narin’in cansız bedenini taşıyan Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel, ağabeyi Enes, amcası Fuat ve eşi Hediye kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy ile 15 yaşındaki oğlu Ramazan Atasoy tutuklandı. Ancak bir türlü katilin kim olduğuyla ilgili soru cevaplanamadı.

Bir numaralı sanık amca

Toplanan HTS kayıtları, DNA incelemeleri başta olmak üzere tüm deliller savcılığa teslim edilirken Türkiye’nin gündemine oturan Narin Güran cinayetiyle ilgili iddianame yazıldı.

Sabah gazetesinden Hüseyin Kaçar’ın aktardıklarına göre, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, başkanlığında soruşturmayı yürüten bir başsavcı vekili ile 3 savcı toplantı yaptı.

İddianameye son şekli verilirken iddianamenin ağır ceza mahkemesine gönderileceği vurgulandı.

Cinayetle ilgili iddianamede bir numaralı sanık olarak muhtar amca Salim Güran yer aldı.

İddianamenin, mahkemenin kabul etmesinin ardından önümüzdeki günlerde 12’si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına ağır ceza mahkemesinde başlanacağı belirtildi.

Narin cinayeti

Narin Güran’ın cesedi olaydan 19 gün sonra 8 Eylül saat 08:45’te köyün yakınlarındaki Eyertutmaz Deresi’nin içerisinde bir çuval içinde bulundu. Suya gömülen çuvalın üzeri taş ve çalılarla kapatılmıştı. Bulunduğunda çuvalın içerisinde kurs kitabı, terlikleri ve çantası çıktı.

Yapılan incelemede küçük kızın sol bacağının diz altından koptuğu ve çuvalda bir kaval kemiği olduğu belirlendi.

Diyarbakır Adil Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, küçük kızın vücudunda herhangi bir kesici veya delici alet ve ateşli silah yaralanması tespit edilmedi. İç kanama bulgusu da bulunmadı.

Narin’in vücudundan alınan 91 örnek ile iç organlarından alınan doku örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp Kurumu Narin’in boğularak öldürüldüğü sonucuna vardı.

Soruşturma kapsamında otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Narin’in cesediyle aynı çuval içerisinde bulunan ve ona ait kaval kemiği olduğu düşünülen kemik ve diğer kemik parçaları yapılan incelemenin ardından tekrar Diyarbakır’a getirildi.

Kemikler, Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Tavşantepe Mahallesi’ndeki mezarlığa götürüldü.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mezarlıkta Narin’in defnedildiği mezar açılarak kemikler cenazenin yanına defnedildi. Açılan mezar tekrar kapatıldı.

Narin cinayetinin çözülmesi şimdi daha imkansız hale geldiNarin cinayetinin çözülmesi şimdi daha imkansız hale geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.