Baba Arif Güran ‘dayı-yeğen olmuşuz’ derken kimi kastetti: Gelip öcünü benden alsaydılar

Narin cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor. Baba Arif Güran'a yapılan taziye ziyaretinde telefon kayıttaydı. Babanın "Dayı-yeğen olmuşuz. Hepsi akraba bile olsa bu işten vazgeçmem. Gelip öcünü benden alsaydılar" dediği duyuluyor.

Gündem 15 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Diyarbakır’da öldürülen ve günlerdir Türkiye gündeminde en üst sırada yer alan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin soruşturmasında henüz kesin faiz veya faillere ulaşılamadı, cinayetin nedeni de bilinmiyor.

Ancak ölen küçük kızın babası Arif Güran dün kendisine taziyeye gelenlere öyle bir şey söyledi ki, duyanlar Arif Güran’ın hem cinayetin nedeni hem de cinayeti işleyenleri bildiğini düşündü.

Halen süren soruşturmada Narin’in amcası, annesi, ağabeyi dahil toplam 11 tutuklu var. Ancak cinayet hala aydınlatılamadı. Dün soruşturmayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. ‘Kasten öldürme suçuna iştirak etmek’ suçundan tutuklanan anne Yüksel Güran’dan, savcılığın isteğiyle ağız ve diş yapısına ilişkin örnekler alındı. Örnekler, İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Soruşturmaya ilişkin diğer detaylar ve kimi ifadeler bu haberimizde.

Hazırlanacak raporda, aynı suçtan tutuklu Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki ısırık iziyle anneden alınan örneklerin uyuşup uyuşmadığının tespit edileceği öğrenildi. Güran kolundaki ısırık izini ‘üzüntüden’ kendisinin yaptığını söylemişti.

Baba Güran: Hepsi akraba bile olsa ben vazgeçmem

Narin Güran’ın mezarına ziyaretler sürüyor. Bu ziyaretlerden birinde babadan cinayete dair çarpıcı bir açıklama geldi. Narin Güran’ın kaybolmasından bir hafta sonra yerini bildirene 2 milyon lira ödül vereceğini açıklayan Erzurumlu iş insanı Ferit Kaya dün Diyarbakır’daydı. Narin mezarına gitti ve dua etti.

Kaya daha sonra baba Arif Güran’la görüştü. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde Kaya ile sohbet eden Güran’ın “Akraba olmuşuz. Dayı- yeğen olmuşuz. Akraba olduğu zaman diyor ‘Dayımdır, yeğenimizdir.’ Hepsi akraba bile olsa ben vazgeçmem. Bunu herkes de biliyor. Kimin parmağı bu işte, kimin parmağı varsa da devlet delillerle çıkardıktan sonra… Ciğersiz oldukları için gelip beni öldürseydiler. Gelip öcünü benden alsaydılar” dediği duyuluyor.

Kaya ise Narin’in yerinin okul olduğunu belirterek, “Ağabey, o çocuğun yeri mezar değil, o çocuğun yeri şu anda okul. Böyle bir şey yok. 8 yaşındaki bir çocuk” dedi.

Orada bulunan Narin’in amcası Erhan Güran ise “20 nüfuslu bir yer, 90- 100 nüfusluk değil. Onların da hepsi akraba. Kendi aralarında toplantı yapıyorlar, şey yapıyorlar ki. O namussuzluk yaptı, çocuğu öldürdü, bu süreçte bütün çocuklarımızı okuldan etti. Kimse okula gitmiyor. İşte biz böyle bir toplumuz” dedi.

Narin'in bulunmasını asılsız ihbarlarla hatta yangın çıkararak bile engellemeye çalışmışlarNarin’in bulunmasını asılsız ihbarlarla hatta yangın çıkararak bile engellemeye çalışmışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.