Nazlı Sinem Erköseoğlu davasında yeni gelişme: Can Paksoy’a yurtdışı yasağı

Beyoğlu'ndaki bir apartman boşluğunda yaklaşık 14 yıl önce cansız bedeni bulunan Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun ölümüyle ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı.

Gündem 23 Nisan 2024

İstanbul’da apartman boşluğunda cesedi bulunan 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ölümüyle ilgili davada bir gelişme var.

Yargıtay’ın ikinci bozma kararının ardından sanık Can Paksoy 22 Mart 2024’te İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılandı.
Mahkeme heyeti Yargıtay’ın bozma ilamına direnme kararı verdi, suçu işlediğine dair, dolayısıyla mahkum edilmesi için yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle sanık Can Paksoy’un beraatine hükmetti.

Heyet Paksoy hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının da kaldırılmasına karar verdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasına itiraz etti. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve Yargıtay bozma ilamının içeriğini dikkate alarak itirazı kabul etti.

Mahkeme 4 Nisan’da verdiği kararla sanık Paksoy hakkında yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrolün uygulanmasına hükmetti.

Yargıtay’dan döndü

Boston Üniversitesi mezunu olan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun cesedi 26 Eylül 2010’da İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Mahmut Emre ile kardeşi Can Paksoy’un dairesinin de bulunduğu 10 katlı bir apartmanın havalandırma boşluğunda bulunmuştu.

Yürütülen çalışmalarda kardeşlerin o gece bir kulüpte ve apartman girişinde görüntüleri tespit edilmişti.

Paksoy Holding’in veliahtları hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis istemiyle dava açımıştı.

Sanıklar Mahmut Emre ve Can Paksoy 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada kasten ya da dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyetle ilgili yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle 2014 yılında beraat etmiş, ancak dava Yargıtay’dan dönmüştü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.