Nurdağı’ndaki köy tipi evlerde yaşam başlıyor

Depremin vurduğu Nurdağı'ndaki Belpınar Mahallesi'nde inşa edilen köy tipi konutlara son dokunuşlar yapılıyor. Ramazan Bayramı'nda yeni evlerde yeni hayatlara başlanması bekleniyor.

Gündem 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinde en fazla hasar alan illerden biri olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinin kırsalında bulunan Belpınar Mahallesi’nde bir hayırsever köy tipi evler inşa etti. Bu evler, Ramazan Bayramı’nda teslim edilmek üzere planlanmıştı ve dün son dokunuşları gerçekleşti. 14 kalıcı konutun yanı sıra proje çerçevesinde ahırlar ve sosyal donatılar da yapılacak.

31 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurdağı’nı ziyaret etmiş ve bu sırada bölgede camii inşaatının temeli de atılmıştı, onun da kaba inşaatı tamamlandı.

Depremden önce 35 haneli olan mahalleye inşa edilen konutlar 127 metrekarelik ve 3+1 şeklinde planlandı. Peyzaj çalışmaları da tamamlanan yaşam alanı çok sayıda ağaca da sahip oldu.

Yüklenici firmanın inşaat mühendisi Metin Recai Yıldırım, “İnşallah depremzede kardeşlerimizin bayramda buraya gelmesini sağlayacağız. Bölge zaten doğal bir alan ama biz de bu doğallığı bozmadık, bunun aksine daha fazla ağaç dikerek katkıda bulunduk. Yaklaşık 4 bin civarı ağaç dikildi, 5 bin metrekare yeşil alan olarak düzenlendi” dedi.

TEPAV: Deprem bölgesinde sigortalı çalışan sayısı yüzde 33 gerilediTEPAV: Deprem bölgesinde sigortalı çalışan sayısı yüzde 33 geriledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.