Öcalan mektubunu getiren Özcan üniversitedeki görevine geri döndü

Munzur Üniversitesi'nden hakkındaki idari soruşturma nedeniyle uzaklaştırılan Ali Kemal Özcan, soruşturmanın tamamlanmasının ardından görevine geri döndü.

Gündem 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

2019 yerel seçimleri öncesi İmralı Adası’na giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen ve getirdiği ‘Kamuoyuna Duyuru’ metnini açıklayan Munzur Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, ‘terör örgütü lideri övmek’ iddiasıyla hakkında açılan soruşturma sonucu 4 Ekim 2023’te uzaklaştırıldığı görevine döndü. Özcan savcının 30 Ekim’de kovuşturmaya yer yok kararı verdiğini söyledi.

10Haber’e konuşan Özcan görevden uzaklaştırma kararını en başından bu yana şaşkınlıkla karşıladığını söyledi, “Kendim için ülkeye gelmediğimi ben de Allah da biliyor. O yüzden gönlüm rahat” dedi.

Geçen hafta Munzur Üniversitesi’ndeki görevine yeniden başladığını belirten Özcan “soruşturmayla ilgili benim de merak ettiğim taraflar var tabii ki, ama bir ihbar olduğu için bir şey diyemedim” diye konuştu.  

‘Demokratikleşmenin önünü açmak, 40 yıldır süren çatışmalı süreci bitirmek’ için Türkiye’ye geldiğini aktaran Özcan bu sürecin ‘zor’ olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Özcan soruşturma dosyasına konu olan iddia hakkında “Öcalan’ı 30 yıldır çalışırım ve anlatırım. Anlatmak ile övmek arasında herhalde bir yakınlık yok. Benim 30 yıllık anlatımım içinde Öcalan’ı övdüğüme ya da örgütün propagandasını yaptığıma dair bir cümle getirin bana, şimdiye kadar yaptığım her şeyi tersine çevireyim. Onlar da biliyor ki yok” dedi.

Ne olmuştu?

Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, hakkında  ‘terör örgütü liderini övmek’ suçundan açılan soruşturma nedeniyle 5 Ekim’de üniversitedeki görevinden uzaklaştırılmıştı.

2019’da Öcalan’ın mektubunu getiren Özcan ‘Terör örgütü liderini övmek’ten görevden alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.