Acı üstüne acı yaşayan anne ambulansla cenazede

Trabzon’da parkta oynarken başına yorgun mermi isabet eden 9 yaşındaki Kerem Can, 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından toprağa verildi. Olaydan 2 gün sonra erken doğum yapan ve adını henüz koymadığı bebeği kuvözde bulunan Fatma Özdemir, cenazeye ambulansla geldi.

Gündem 21 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Olay, 10 Haziran’da meydana geldi. Site parkında arkadaşları ile oynayan Kerem Can Özdemir, aniden kanlar içerisinde yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Özdemir’in tomografisinde başına yorgun mermi isabet ettiği tespit edildi. Mermi çekirdeği beyninin 6 santimetre derinine saplanan ve risk oluşturduğu için ameliyat edilemeyen Kerem Can, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Özdemir, 9 gün sonra dün doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Polisin, silahı ateşleyen kişinin tespiti için başlattığı çalışmalar sürerken, otopsisinde küçük çocuğun başından çıkartılan mermi de soruşturma kapsamında balistik incelemeye alındı.

Yine ‘serseri kurşun’ cinayeti: 9 yaşındaki Kerem, 9 gün sonunda hayatını kaybettiYine ‘serseri kurşun’ cinayeti: 9 yaşındaki Kerem, 9 gün sonunda hayatını kaybetti

Beni kime bıraktın Kerem Can’ım

Kerem Can Özdemir’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Yomra ilçesi Tepeköy Mahallesi’ne getirildi. Olaydan 2 gün sonra erken doğumla aynı hastanede doğum yapan Fatma Özdemir de oğlunun cenazesine ambulansla getirildi. Adını henüz koymadıkları erkek bebeğinin kuvözdeki tedavisi süren anne Özdemir, gözyaşı dökerek, “Kapıda benim çocuklarım. Oyun oynuyorlar. Çok sever top oynamayı. Beni kime bıraktın Kerem Can’ım” diyerek ağıt yaktı.

Baba Özdemir’in ‘silahlanma’ isyanı

Baba İsa Özdemir ise katilin bir an önce bulunmasını isteyerek, “Magandaların artık önüne geçilsin. Silahlanmanın yasaklanmasını, silah verilirken daha dikkatli olunmasını istiyoruz. İnşallah başka bir evladımızın başına böyle bir şey gelmez. 2021 yılında yine bir evladımız fındık bahçesinde aynı şekilde katil yorgun bir mermi ile hayatını kaybetmişti. Allah onun da ailesine sabır versin. Onlar hala katilin bulunması için mücadele vermeye devam ediyorlar. Biz de bu mücadeleyi vereceğiz. Silahlanma daha dikkatli olmalı, ruhsat verilirken dikkatli olunmalı, titiz davranılmalı” diye konuştu.

16 yaşındaki Kendal, serseri kurşunların son kurbanı16 yaşındaki Kendal, serseri kurşunların son kurbanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.