Bir günde iki baba cinayeti

Arnavutköy'de bir çocuğun pompalı tüfekle babasını vurduğu iddia edildi. Gözaltına alınan annesi ise suçu üstlendi. Ancak 3 çocuktan biri olan F.Ö. karakola giderek teslim oldu.

Gündem 10 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Arnavutköy’de önceki akşam bir süredir ayrı yaşayan Ferhat Özkaraca ve evli olduğu Ayşegül Özkaraca bir araya geldi. İkilinin neden bir araya geldiği henüz bilinmese de aralarında tartışma yaşandı. İkiliden birinin kardeşleri araya girerek tartışmayı sonlandırmak istedi ancak tartışma daha da büyüdü ve kavgaya döndü.

Bu sırada Özkaraca çifti sokağa çıktı ve 23, 21 ve 19 yaşlarındaki 3 oğullarıyla karşılaştılar. İddiaya göre çocuklardan biri anne ve babasını kavga ederken görünce eve girip pompalı tüfeği aldı, babasına ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Ferhat Özkaraca, yakınları tarafından Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Pompalı tüfekle öldürülen Ferhat Özkaraca.

Ferhat Özkaraca, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, Ayşegül Özkaraca’yı gözaltına aldı. Ayşegül Özkaraca ifadesinde, cinayeti kendisinin işlediğini, eşinin kendisine şiddet uyguladığını ve bu yüzden bir süredir ayrı yaşadıklarını söyledi. Olay yerinden kaçan çiftin çocuklarından 19 yaşındaki F.Ö olaydan 3 saat sonra karakola giderek teslim oldu. Özkaraca çiftinin diğer 2 oğlu ise aranıyor.

Diyarbakır’da da cinayet

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinin kırsal Yukarı Haydan Mahallesi muhtarı ve güvenlik korucusu Selahattin U. ile 14 yaşındaki oğlu M.U. arasında evde henüz belirlenemeyen nedenle tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.U., tabancayla babasını yaraladı.

Ağır yaralanan baba, 112 Acil Sağlık ekiplerince kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan M.U’nun jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Cesedi bulunan kadının erkek arkadaşı 'intihara yönlendirmek'ten tutuklandıCesedi bulunan kadının erkek arkadaşı ‘intihara yönlendirmek’ten tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler